VIL TJENE PÅ DOBESØK: Direktør Michael O'Leary tror alle flypassasjerer går med noe britiske kontanter på seg. Foto: Scanpix
VIL TJENE PÅ DOBESØK: Direktør Michael O'Leary tror alle flypassasjerer går med noe britiske kontanter på seg. Foto: ScanpixVis mer

Ryanair vurderer betal-toalett

På flydoene.

Ryanair, Europas største lavprisflykjede, vurderer å ta ekstra betalt fra passasjerer som må på do under flyging. Det opplyser flyselskapets direktør Michael O?Leary.

Han sier at selskapets ledelse vurderer å montere myntinnkast på toalettdørene på flyene.

— Vi har tenkt på det før, og nå tenker vi på det igjen, sier han til BBC.

O?Leary tror ikke det vil føre til ekstra bry for tissetrengte passasjerer å måtte ut med 1 pund, tilsvarende rundt 10 kroner, for å gå på do. Det til tross for at mange i dag ikke har kontanter på seg.

— Jeg tror ikke det noensinne har hendt at noen har gått om bord på et Ryanair-fly med mindre en 1 pund på seg, sier O?Leary.

Han er beryktet for sin vilje til å kutte kostnader, og har fått Ryanair til å vokse seg stor på billige flybilletter og null service, samtidig som passasjerer må ut med gebyrer på blant annet bagasje.

I forrige uke opplyste Ryanair at selskapet har planer om å stenge alle innsjekkingsskranker på flyplassene og heller tvinge passasjerene til å sjekke inn via internett i stedet.

— Vi er alltid på jakt etter nye måter å senke kostnadene for flyreisene på, sa O?Leary da.

(NTB)