SAS beskylder Norwegian for loppe kundene på monopol-rute

SAS beskylder Norwegian for å flå reisende på billettpenger på monopolruta til Bardufoss - og dumpe prisene til Evenes der selskapet har konkurranse av SAS.

OVERPRIS: SAS påstår at Norwegian ofte har tre-fireganger høyere billettpriser på Bardufoss-ruta, enn til Evenes der selskapet konkurrerer med SAS. Foto: Eivind Pedersen
OVERPRIS: SAS påstår at Norwegian ofte har tre-fireganger høyere billettpriser på Bardufoss-ruta, enn til Evenes der selskapet konkurrerer med SAS. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Norwegian svarer med å beskylde SAS for å dumpe prisene fremfor å fly med dårlig belegg.

Harde ordMidt i den travle juletrafikken, havner SAS og Norwegian i verbal luftkrig.- Vi har observert at Norwegian på enkelte dager har opptil tre-fire ganger så dyre Bardufoss-billetter i forhold til Evenes, der også SAS opererer, hevder Stein Bemer som er norsk salgs- og markedsdirektør i SAS.

Ser rødtPåstanden får Norwegian til å se rødt - ikke bare på flysnuten. Billigselskapet fnyser av påstandene og hevder at de er tatt, ja - rett fra løse luften.- Dette er løse påstander, uten rot i virkeligheten, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.- Utnytter situasjonenDet var i en pressemelding mandag at SAS kom med de oppsiktsvekkende påstandene om hvordan konkurrenten angivelig utnytter sin monopolsituasjon på Bardufoss, også kalt "Snowman International Airport". Etter at SAS mistet flyavtalen med Forsvaret, ble den tradisjonsrike ruta nedlagt, mens Norwegian fortsatte.SAS-ledelsen hevdet at de, i likhet med mange henvendelser fra kunder som bønnfaller om å få SAS tilbake, har observert at Norwegian forsyner seg grovt av de reisendes penger i forhold til prisnivået på Evenes, noen drøye mil lenger sydvest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer