FANT HULL: Etter at flyet fra Thailand landet i Sverige på tirsdag, fant SAS noe de mistenker å være et kulehull. Foto: AFP/OLIVIER MORIN/SCANPIX
FANT HULL: Etter at flyet fra Thailand landet i Sverige på tirsdag, fant SAS noe de mistenker å være et kulehull. Foto: AFP/OLIVIER MORIN/SCANPIXVis mer

SAS-fly kan ha blitt beskutt

Fant mistenkelig hull på vingen.

(Dagbladet.no): Et SAS-fly som fløy turister fra Phuket i Thailand til Sverige, kan ha blitt beskutt. Da det landet på Arlanda i går, ble det funnet et mistenkelig hull langt ut på den ene vingen.

- Under en sjekk av flyet, fant mannskap et hull langt ute på den ene vingen. De fikk mistanke om at dette kunne være et kulehull, og meldte mistanken videre, sier Anders Lindström, informasjonssjef i SAS international, til Dagbladet.no. 

- Det kan selvfølgelig også være en helt naturlig årsak som ligger bak, men vi tar dette svært alvorlig. Vi tok derfor kontakt med politi som har vært på Arlanda siden klokka ni i morges, sier Lindström videre.

Like før klokken tolv er politiet fortsatt på stedet og foretar undersøkelser av flyet.

- Jeg snakket med dem nå nettopp, og de har fortsatt ingen konklusjon om hva dette kan være, sier Lindström.

Han understreker at hullet er lite og langt ut på vingen. 

- Det ble aldri meldt om problemer under flygningen, og det var ingen umiddelbar fare for passasjerene. 

Flyet, av typen Airbus 340, hadde ifølge Aftonbladet flightnummer SK976. Det landet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm i går klokka 24.00.