Sensommerferie hos naboen

Tips og nyttige adresser til feriedager i Bohuslän.

FJÄLLBACKA: Bryggan er stedet å se og bli sett i den populære feriebyen. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
FJÄLLBACKA: Bryggan er stedet å se og bli sett i den populære feriebyen. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bohuslän var som kjent en gang norsk område, (fra ca 1050 til 1658).Det er mange morsomme ting å finne på for nordmenn som vil ta noen feriedager over grensa. Her er noen tips for august og september.Nordens Ark og Havets hus. Fiske og badeliv. Spa og golf. Museer og fortidsminner. Lokal sjømat. Den svenske vestkysten har nok å friste for dem som har noen feriedager til gode.

STRÖMSTADStrömstad Badeanstalt har 28 grader i saltvannet hele året. Spahotell og Sveriges eneste vandrerhjem med spa, Crusellska. Lokstället Konsthall. Båtturer ut til Alaska og Capri. Selsafari. Gjør en stopp ved steinskipet og fortidsminnene i Blomsholm rett før den nye avkjøringen ned til Strömstad.

KOSTERØYENEBåt fra Strömstad. Bilfritt på de fleste øyene. Sykkelutleie. Den 9. september innvier svenskekongen Kosterhavet Nasjonalpark på Nord-Koster med svensk og norsk kongelig besøk. Christian Radich kommer også.

TANUMSHEDEHelleristningene på UNESCOs verdensarvliste. Vitlycke Museum med helleristningsguide og bronsealdergård. Flere helleristninger i Fossum, Aspeberget, og Litsleby. Tanums Helleristningsmuseum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer