Sjekk ut disse reisemålene i Norge

15 tips til sommerferien.

Sjekk ut disse reisemålene i Norge
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når februarkald vind feier over Helgelandskysten er det lite som minner om sommer, turisme og feriegjester. Men hos Malin Arntsen (37) på Klokkergården Gjestegård på øya Rødøya er det full aktivitet, fyr i ovnen, varm kaffe i koppen og tanker og ideer klare til ny sesong. For første gang som medlem av Innovasjon Norges nettverk «Håndplukket», der 15 steder testet av eksperter og skal gi deg de beste ferie- og matopplevelsene landet har å by på.

- En stor ære å få være det eneste stedet i Nordland som er kommet med i prosjektet, sier Malin Arntsen.

Nykommerne. - Prosjektet startet i 2002 og retter seg i førte omgang mot bedriftsmarkedet og har siden da blitt forlenget og utvidet med stadig nye medlemmer. Medlemmer kan være med i prosjektet i inntil fire år, og av de 15 som er håndplukket for 2009-2010 er det 11 nykommere, forteller prosjektleder Anine Røssum Ingul i Innovasjon Norge.

- De Håndplukkede er ekte og autentiske steder der en kan oppleve kultur og norske tradisjoner på en ny og spennende måte. De har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd, sier direktør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Nye tanker - nye gjester. På Rødøya er gleden stor over å være en av de 15 utvalgte.
- Dette betyr at vi kan få markedsføre oss i hele Norge, noe vi ikke hadde hatt råd til alene, sier Malin Arntsen, som har mottatt en rekke priser for renoveringen av Klokkergården. Stedet var opprinnelig internatskole for kystkommunen med med i alt 1300 øyer, tre timers hurtigbåtreise fra Bodø.

Internatskolen ble brukt til undervisning i 62 år før dørene stengte i 1968 fordi kommunen hadde fått ti nye skolebygg og det gamle skolebygget ble til overs. Prestegården overtok bygget, men da låven på gården falt ned, ble det gamle skolebygget tilholdssted for sauer. Slik sto den falleferdige rønna i flere år til høsten 1996 da 24-åringen Malin Arntsen gikk en kveldstur forbi «sauefjøset».

Kveldsturen endte med et besøk hos eieren, og i løpet av noen timer det gjort: Malin hadde kjøpt rønna!

Prisbelønt feriested. Det neste året var Malin, faren og brødrene fullt opptatt med en ekstrem forvandling og året etter åpnet dørene for overnattingsgjester.

Med grove tømmervegger og historisk inventar er Klokkergården, rett nord for polarsirkelen, et av de mest særegne og vakre overnattingssteder på Helgelandskysten.

Nye bygg har kommet til og nå skal enda flere bygninger restaureres slik at også kurs- og konferanse kan settes på menyen. Og like ved ligger brygga som havnet på 3. plass i Dagbladets kåring av Norges beste gjestehavner, og med en av landsdelens blideste vertinner klar til å ta imot store og små gjester.

- Vi hadde en fantastisk sesong i fjor, og det ser like bra ut for i år, smiler Malin Arntsen.

- Å bli «Håndplukket» er en hedersbevisning. Disse små perlene representerer noe av det beste Norge kan by på innen kurs og konferanse, avslutter Per-Arne Tuftin.

De 15 Håndplukkede er

Ongajoksetra, Finnmark
www.ongajok.no
Klokkergården Kystturisme AS, Nordland
www.klokkergaarden.no
Kongsvold Fjeldstue, Sør-Trøndelag
www.kongsvold.no
Knutholmen A/S, Sogn og Fjordane
www.knutholmen.no
Walaker Hotell, Sogn og Fjordane
www.walaker.com
Bekkjarvik Gjestgiveri, Hordaland
www.bekkjarvikgjestgiveri.no
Ramsvig Handelsstad AS, Rogaland
www.ramsvig.no
Peer Gynt-Gården, Oppland
www.pergynt.no
Helgaker Gård, Oppland
www.helgaker-gard.no
Øvre Vang Gård, Oppland
www.ovre-vang-gaard.no
Hoel Gård, Hedmark
www.hoel-gaard.no
Harahorn, Buskerud
www.harahorn.no
Ringnes Gård, Buskerud
www.ringnesgard.no
Kringler, Akershus
www.kringler.no
Røyland Gård, Aust-Agder
www.roylandgard.no

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer