Sju minus på hotellrommet

Lillehammer lokker med kulde og is.

KALDT BRYLLUP: Nydelig lys og stemningsfullt i katedralen på Hunderfossen. Det er plass til 80 mennesker under vielsen. Foto: Odd Roar Lange
KALDT BRYLLUP: Nydelig lys og stemningsfullt i katedralen på Hunderfossen. Det er plass til 80 mennesker under vielsen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYER i Gudbrandsdalen (Dagbladet): Ishotell på Lillehammer? Nei, noe slik må vel ligge i arktiske strøk, under polarhimmelen i Nord-Norge, tenkte mange da folkene i sommerreisemålet Hunderfossen familiepark ville lage vinterpark med landets sørligste ishotell.

I dag, tre år og tre ishotell seinere, har pipa fått en annen lyd.

Både lokalbefolkning og tilreisende gjester lar seg begeistre av OL-regionens nye katedral — som om fire måneder er blitt borte i vårbekken.

En stille natt — Stillhet, iskunst og ærbødighet, sier parkdirektør Hogne Høstmælingen om stemningen som råder i ishotellet i Hunderfossen i Øyer, noen kilometer nord for Lillehammer.

Beliggende rett over europaveien for Hafjell alpinsenter ligger ishotellet midt i smørøyet for vinterturistene i Gudbrandsdalen. Like nedenfor hotellet ligger jernbanestasjonen, og hotellgjestene kan bli hentet med hest og slede slik at kanalfart åpner vinternatta på hotellet.

Isbjørn Det første som møter deg innenfor hotelldøra, er en isbjørnbinne med to unger, laget av blankskåret stålis. Det neste er foajeen med Kong Valemons isbar. Her får du, om du ønsker, en drink servert i isglass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer