Sju tips til USA-ferie

USA frister med massevis av spennende opplevelser.

TOGET: Den tredagers reisen  med California Zephyr fra Chicago til San Francisco er USAs flotteste togreise.


Foto:Amtrak
TOGET: Den tredagers reisen med California Zephyr fra Chicago til San Francisco er USAs flotteste togreise. Foto:Amtrak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| 1 DEN STORE TOGREISEN En togreise tvers gjennom USA er både miljøvennlig og uforglemmelig. USA er uendelig mye større enn mange får med seg når de planlegger en bilferie, og de store motorveiene er lagt utenom byer og tettsteder.

Togrutene er ikke så utbygd som i Europa, men AMTRAK går gjennom minst 500 byer og Obama skal bevilget milliarder på oppgradering.Togreisen med California Zephyr går gjennom Sierra Nevada, Rocky Mountain og Denver til San Francisco. Eller ta Pacific Surfliner nedover Californiakysten.

Det går også tog fra New York til Florida. Jo før du bestiller, desto billigere blir billetten. Togpass kan bestilles hjemmefra, mange reisebyråer har spesialisert seg på USA.

Beste reisetid: Vår, sommer og høst.

2 GRAND CANYON Colorado-elva har skapt Grand Canyon over 6 millioner år. 349 kilometer lang, 1500 meter dyp og med en bredde på mellom 6 og 29 kilometer er det en av USAs mest kjente turistattraksjoner. En populær opplevelse er å se soloppgangen sammen med hundrevis av andre ved South Rim. Her er den beste utsikten og de fleste turistene. En ekstra dag tar det å se den nye Skywalk i Grand Canyon. En glassbru rett ut over Canyonen som hulapai-indianerne har fått bygget. Ligger noe avsides, men til gjengjeld får man en dose indianerkultur på kjøpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer