Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skibakken i hete Spania

Noen ganger er det uunngåelig å få hakeslepp. Som når du forlater Spanias stekende sol, går inn på et shoppingsenter - og plutselig befinner deg i Europas største innendørs skianlegg!

PUST I BAKKEN: Det er fullt mulig å sitte i puben og betrakte det yrende livet i Europas største innendørs skibakke, i et handlesenter like utenfor Madrid. Alle foto: Eivind Pedersen
PUST I BAKKEN: Det er fullt mulig å sitte i puben og betrakte det yrende livet i Europas største innendørs skibakke, i et handlesenter like utenfor Madrid. Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer

|||MADRID (Dagbladet.no): Ikke desto mindre, det enorme skianlegget holder åpent 365 dager i året. En tur i alpinbakken kan være et greit alternativ på gråværsdag. Xanadú-senteret ligger i Arroyomolinas, 23 kilometer utenfor Madrid sentrum. Hit kommer du med både buss og taxi, for en forholdsvis rimelig penge.

Gocart og snøbrett
Temperaturen i skibakken er konstant to kuldegrader - og folk trekker i hopetall til skibakkene. Skianlegget dekker et areal på intet mindre enn 18.000 kvadratmeter.
Her kan opptil 300 folk med ski eller brett på beina boltre seg før det blir for fullt.
Hvis du blir lei av snøen, er det bare å skifte klær og ta seg noen runder på gocartbanen - eller la de minste slippe seg løs i lekeavdelingen "Neverland".

Kjempesenter
Ski- og snøbrettbakkene er en integrert del av det enorme shoppingsenteret Madrid's Xanadú. Du får en liten peiling på størrelsen når du står ute på den enorme parkeringsplassen som rommer hele 8.000 biler.
Senteret i seg selv er en opplevelse. Det blir ikke ferdig med tilbudene på kun èn dag. I tillegg til over 100 forretninger i alle bransjer, huser senteret også en egen restaurantavdeling med et stort utvalg av spisesteder. Serveringstilbudet inkluderer over 30 spisesteder og barer.
Et av de mest spektakulære stedene er den irske puben. Her kan du nyte både vått og tørt (og til og med ta seg en blås), mens du har panoramautsikt til skibakkene.
Skiheis
Xanadú-senteret tilbyr skiglade spanjoler og tilreisende et variert skiskoleopplegg. Både snøbrett, slålåm og aking står på programmet. Skiinstruktørene er på plass store deler av døgnet. Klokka er over midnatt før lysene slokker i skibakken.
Selvsagt koster det litt penger å hive seg utfor løypene. Et dagsbesøk, inkludert leie av utstyr, kommer på ca. 50 euro (ca. 425 kroner). For barn er billettprisen noe lavere.
For samtlige gjelder at skiheisen (!) er gratis

SVÆRT: Både skiheis og flere bakker i det store Madrid-anlegget.
SVÆRT: Både skiheis og flere bakker i det store Madrid-anlegget. Vis mer
AVVEKSLING: Når skituren er unnagjort, kan de minste finne nye gleder på gocartbanen - eller lekelandet "Neverland".
AVVEKSLING: Når skituren er unnagjort, kan de minste finne nye gleder på gocartbanen - eller lekelandet "Neverland". Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media