Skipper'n lever!

Bare et eget spinatutsalg mangler i Skipper'n-landsbyen.

MED OLIVIA: Popeye's village på Malta er blant barnas favoritter. Der bor Skipper'n og Olivia. Foto: Eivind Pedersen
MED OLIVIA: Popeye's village på Malta er blant barnas favoritter. Der bor Skipper'n og Olivia. Foto: Eivind PedersenVis mer

||| POPEYE'S VILLAGE PÅ MALTA (Dagbladet): Ellers er byen autentisk som den var da musikalfilmen "Popeye" ble innspilt i 1980. Fortsatt flyr giftesyke Olivia rundt og forsøker å vinne Skippern's gunst. Men den sterke sjømannen har ennå ikke latt seg lure.

Vi er i en av barnas største favoritter på Malta.

Spennende

Selv om flere av dagens barn ikke har noe sterkt forhold til Skipper'n og hans elleville påfunn på tegnefilm fra svart-hvitt-TV'ens barndom, så synes ungene fortsatt det er spennende å besøke Popeyes Village ved Mellieha Bay, helt nordvest på Malta.

I høysesongen kjøres opptil tolv forskjellige forestillinger rundt omkring i byen. Rollene som Skipper'n og Olivia er har den lokale skuespillerne Lawrence og Charmaine. Med innlevelse og filmaksenter går de helt inn i rollene.

Til Dagbladet forteller de om en overraskende stor interesse for de gamle filmheltene.

—Vi merker stigende interesse for denne fargerike eventyrfiguren, sier Lawrence.

Hans elskede Olivia kommer løpende til og slår hælene sammen i luftige hopp, akkurat slik det gjøres i tegnefilmene. Olivia, alias Charmaine, har ikke et slående likt utseende med Olivia. Hun snakker også som henne — skingrende, nesten litt slitsomt.

Folkekjær
Skipper'n-filmene så dagens lys i 1929 da Elzie Zegar introduserte den folkekjære tegneserien. Populariteten vokste og midt på 70-tallet ble det besluttet å lage en spillefilm. Både Paramount og Walt Disney productions var dypt inne i prosjektet.

Etter at man fant ut at Ankerbukta på Malta var et passende Skipper'n-sted, ble det hektisk aktivitet. I syv måneder i 1979 holdt et 165 mann stort internasjonalt byggeteam det gående med å bygge opp den særegne landsbyen. En god del av byggverkene ble fraktet fra både Holland og Canada.

I tillegg ble det bygget en 100 meter lang bølgebryter som skulle hindre at sjøen slo inn og ødela landsbyen.

Innspillingen startet 22. januar 1980 med Robin Williams i hovedrollen. Underveis gikk ikke alt gikk på skinner.

Dessuten likte ikke publikum det ferdige produktet, og vendte kort og godt ryggen til filmen med levende skuespillere. De formtrakk tegneseriefiguren.

Amerikanerne stakk av med halen mellom beina og lot den kostbare filmbyen ligge der.

Noen lokale investorer tok over kulissene mot å få rettighetene til å fortsette stedet som en turistattraksjon.

I våre dager er tilbudet utvidet med både et lite tivoli og diverse aktiviteter i strandkanten inn i den idylliske Ankerbukta.

KULISSER: Noen lokale investorer tok over filmkulissene mot å få rettighetene til å fortsette stedet som en turistattraksjon.Foto: Eivind Pedersen
KULISSER: Noen lokale investorer tok over filmkulissene mot å få rettighetene til å fortsette stedet som en turistattraksjon.Foto: Eivind Pedersen Vis mer