Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Snø, kulde og billige restplasser

Til helga vil 30 av de store skistedene være åpne. Kulde og nysnø har skapt drømmeforhold mange steder.

MEST: Voss Fjeldlandsby/Myrkdalen toppet djupsnøstatistikken siste sesong. Foto: Sverre F. Hjørnevik
MEST: Voss Fjeldlandsby/Myrkdalen toppet djupsnøstatistikken siste sesong. Foto: Sverre F. Hjørnevik Vis mer

||| Snø og kulde sørger for mange åpne skianlegg til helga. Skiinfo.no melder at det vil være 30 skianlegg som holder helgåpent.  Åtte av disse holder åpent hver eneste dag, hver uke.
Pudderalarm
Den siste uken er det Røldal som har fått mest nysnø med 45 cm på en dag, en skikkelig pudderalarm.
Og.
Det er ventet mer snø.
Gaustablikk venter 28 cm nysnø i løpet av de fire neste dagene.
Voss Fjellandsby Myrkdalen har nå 90 cm med snø i terrenget på sin toppstasjon. De åpner 2 heiser og 4 nedfarter og har rabatterte heiskort, til glede for skisugne vestlendinger. 
Østlandsfolket får også et bredere tilbud denne helgen når Kongsberg skisenter åpner.  Det er ventet  22 cm i helga , og med kanonprodusert snø som underlag, ligger alt til rette for en flott skihelg i Kongsberg.

Rapporter
Her er et knippe situasjonsrapporter fra noen av skianleggene:
Skeikampen
Kuldegrader og ekte natursnø har bidratt at Skeikampen nå kan åpne enda flere heiser og nedfarter! Seks heiser,inkludert begge stolheisene, og hele 7 nedfarter vil være åpne.
- Det er veldig gode forhold både i de alpine nedfarter og i de 80 km med langrennsløyper som nå er kjørt opp, forteller Irene Thorsplass i Skeikampen Resort.

Kongsberg
Kanonene går for fullt i nedre del av anlegget og vi har nå nok snø til å åpne kommende lørdag 5.desember. De som åpner først er 2'er heisen, Terrengparken og Slalåmen. Kulda skal gi seg på fredag og etter det skal det snø gjennom helgen.
- Alt ligger tilrette for en flott første skihelg i Kongsberg, sier Per Bakke i Kongsberg Skisenter. Dagskortet koster i helgen 150 kr.
 
Hovden
-Snøfallet før forrige helg, samt en skikkelig god kuldeperiode denne uken  med bra snøproduksjon, gjør at Hovden-expressen og hovedløypa Mor Åse nå kan åpne, sier Anne Karin Grimestad i Hovden Skisenter.
-Vi har også fått produsert godt med snø i Tusseland og løypa nærmest Tussetrekket blir også åpnet lørdag, legger Grimestad til.
 
Voss Fjellandsby / Myrkdalen
-Myrkdalen opnar skisesongen laurdag 5 des.kl.09.30. Det er Kari Traa Trekket og Kråni Trekket og 4 løyper som opnar. Stolheisen vil verta brukt til opp og retur transport.
-Forholda er best ved Kari Traa Trekket der det er ca 1 meter med snø på toppen. Nede i Vetlebotn er det ca. 30cm. Forholda er ikkje dei beste enno, men me ventar meir snø i veka som kjem, og da skal det bli bra, forteller Per Berge i Voss Fjellandsby.

Hafjell
Drømmeforhold i julekalendergave til kjørerne i Hafjell. Sol og nysnø. Nå starter vi kveldskjøring 8 desember, melder Lars N. Thomas, markedsansvarlig i Hafjell Alpinsenter.

Oppdal
Til kommende helg åpner World Cup løypa i Stølen opp til Liautgarden..I tillegg åpner barnebakken i Stølen. Railparken i Stølen oppgraderes også, foran helgas RailCamp. Minst fem rails, inkludert vår nye 9-meters rail, kommer på plass til helga, sier Knut Jarle Lysklett i Oppdal Booking.

Hurdal
Hurdal Skisenter markerer 50 års drift med fornying av tilbudet i bakken.
- Vi gleder oss til en ny sesong med mange nyheter for små og store skientusiaster. Jeg tror mange vil sette pris på at vi nå får et godt terrengpark-tilbud, sier daglig leder Steinar Tømta i Hurdal Skisenter. Det er noe usikkert når Hurdal skisenter åpner, men vi åpner så fort vi har mulighet legger Tømta til.

Trysil
Kulda og snøen er kommet til Trysil, og til helga åpner bakkene i Fageråsen igjen. Toppekspressen, Smotten, Kanken, Hesten, Fjellekspressen og Eventyr er åpne heiser fremover. Kulda gjør at Trysil kan produsere store mengder snø, i tillegg har det kommet godt med natursnø. 
- I helga blir det nok enda bedre i bakkene med snøen som skal komme, sier Jan Linstad, driftssjef i Trysilfjellet Alpin AS.
 
Geilo
 Et godt underlag og mange åpne løyper.  Ved siden av Geilo Taubane og Geilolia,  åpner også skisenteret på Kikut denne helgen.
 
Langrenn
Oversikten til skiinfo over preparerte langrennsløyper viser at Sjusjøen med 135 kilometer er forbigått av Ål,  som kan skilte med hele 178 kilometer, og Hafjell med 150 kilometer. Hovden og Vaset er de to andre stedene som kan skryte av over 100 kilometer med preparerte løyper. Sjekk også skisporet for oppdaterte løypeinformasjon.

Skistedene melder om at det er godt om plass i herbergene, og det ryktes at store rabatter gis på restplasser i helga.

TRYSIL:Situasjonsrapport fraTrysil,  bildet er tatt 2 desember.
Foto: Aud Ingebjørg Heldaas
TRYSIL:Situasjonsrapport fraTrysil, bildet er tatt 2 desember. Foto: Aud Ingebjørg Heldaas Vis mer
HAFJELL:  Dette bildet er  tatt 1. desember  og viser drømmeforhold.
Foto: Asgeir Linberg / Hafjell Alpinsenter
HAFJELL: Dette bildet er tatt 1. desember og viser drømmeforhold. Foto: Asgeir Linberg / Hafjell Alpinsenter Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media