SÅNN VIL VI HA DET: Flotte forhold på fjellet. Arkivfoto: Geir Bølstad
SÅNN VIL VI HA DET: Flotte forhold på fjellet. Arkivfoto: Geir BølstadVis mer

Sol, nysnø og flott skiforhold

Gode nyheter til store deler av landet.

• Sjekk været i Oslo, Trysil, Kvitfjell, Hovden, Sauda, Kongsvinger, Tromsø, Oppdal og Rauland.

Det er flotte skiforhold i fjelltraktene både i Sør- og Nord-Norge, men sola er det nok først og fremst folk i Midt-Norge som får nyte godt av kommende helg.

- Sørlandet og Vestlandet ser ut til å få mest nedbør, som regn langs kysten og snø innover i landet. Men det blir ingen store snømengder, kanskje en 6-8 centimeter nysnø, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt til NTB.

På Østlandet er det ventet bare litt nedbør, vesentlig på søndag

Nordlige fjelltrakter vil få oppholdsvær, mens det blir litt snø sør og øst i fjellet i Sør-Norge. Her vil det også bli litt vind i perioder, så noen knallhelg i fjellet blir det ikke.


Tog til Kvitfjell

Denne helgen åpner NSB sin Kvitfjell-sesong. Søndag 14. desember stopper sesongens første tog i Kvitfjell på vei mellom Oslo og Trondheim. Etter en tur på 2 timer og 45 minutter fra Jernbanetorget kan man altså stige av rett ved stolheisen i Kvitfjell ved 11-tiden. Returtoget går rundt klokka 18.

- Toget gjør en direkte stopp midt i bakken ved den nedre stolheisen, så det er en grei måte å komme seg inn i anlegget på, sier daglig leder Odd Stensrud ved Kvitfjell alpinanlegg.

Han sier det er supre forhold på Kvitfjell nå.

- Vi har hatt det kaldt og fått en god del nysnø. I terrenget fra midten av bakken og oppover er det nå 40-50 centimeter snø. Vi håper på noe mer natursnø, det er litt for lite til å kjøre offpiste foreløpig. Men vi har 13 kilometer med preparert alpinnedfart, så forholdene er gode og tilbudet veldig godt så tidlig i sesongen, understreker han.


Sønnavind

I neste uke blir det trolig sønnavind, og temperaturen lukter på nullpunktet flere steder i fjellet. Noe nedbør vil falle i alle former, mest nedbør kommer sør for Finse.

- Utover i neste uke vil temperaturen gradvis stige over hele landet og ligge rundt null eller litt lavere de fleste steder. Det vil være om lag som normalt for årstiden, sier statsmeteorolog Eriksen.

Han har ingen ny kuldeperiode i sikte.

(NTB)