Spøker det i dagens reisequiz?

Svar riktig og vinn overnatting i fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det påstås at det spøker her i den gamle kirka. På folkemunnet sies det at en gammel munk går igjen i de mørke gangene i kirka som ligger i byen vi skal frem til i dagens reisequiz.

Det mest kjente møtet med spøkelsesmunken er fra 1924 da bispinne Marie Gleditsch så gjenferdet.

Hun beskrev ham som en skikkelse som dukket opp i søylegangen for så å bevege seg bak presten som gjennomførte aftengudstjenesten. Bispinnen la merke til at munken hadde en blodig stripe rundt halsen.

- Jeg så ned, men da jeg et øieblikk efter så op, stod munken med korslagte armer i den søilegang hvor jeg først så ham og skulte på oss, så forsvant han, skal bispinnen ha sagt til Aftenposten i 1920.

EKSOTISK: Dagens premie i reisequizzen er et opphold på Lista fyr.
EKSOTISK: Dagens premie i reisequizzen er et opphold på Lista fyr. Vis mer

Kirken selv er ikke så glad i spøkelsesproblemet, men i denne domen er det flere detaljer som tiltrekker seg oppmerksomhet. Se video.

Dagens premie er to overnattinger på Lista Fyr for inntil 7 personer. Nøkkel til fyrtårnet er inkludert under oppholdet. 

Alle som er med i konkurransen er også automatisk med i trekningen av hovedpremien som er en full aktivitetshelg for 2 voksne og 2 barn (eller 4 voksne) i Røros. Premien inkluderer 4 netters opphold på Røros Hotell og i Vingelen nasjonalparklandsby , samt flybilletter tur/retur Oslo og leiebil i 3 dager.

Aktiviteter som står på menyen er guidet ridetur, hundekjøring på barmark, villreinsafari, ørretfiske og mer! Verdi på premien er ca 27 000 kr.


Bli kjent med Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer