Spøker det i dagens reisequiz?

Svar riktig og vinn overnatting i fyr.

|||Det påstås at det spøker her i den gamle kirka. På folkemunnet sies det at en gammel munk går igjen i de mørke gangene i kirka som ligger i byen vi skal frem til i dagens reisequiz.

Det mest kjente møtet med spøkelsesmunken er fra 1924 da bispinne Marie Gleditsch så gjenferdet.

Hun beskrev ham som en skikkelse som dukket opp i søylegangen for så å bevege seg bak presten som gjennomførte aftengudstjenesten. Bispinnen la merke til at munken hadde en blodig stripe rundt halsen.

- Jeg så ned, men da jeg et øieblikk efter så op, stod munken med korslagte armer i den søilegang hvor jeg først så ham og skulte på oss, så forsvant han, skal bispinnen ha sagt til Aftenposten i 1920.

EKSOTISK: Dagens premie i reisequizzen er et opphold på Lista fyr.
EKSOTISK: Dagens premie i reisequizzen er et opphold på Lista fyr. Vis mer

Kirken selv er ikke så glad i spøkelsesproblemet, men i denne domen er det flere detaljer som tiltrekker seg oppmerksomhet. Se video.

Dagens premie er to overnattinger på Lista Fyr for inntil 7 personer. Nøkkel til fyrtårnet er inkludert under oppholdet. 

Alle som er med i konkurransen er også automatisk med i trekningen av hovedpremien som er en full aktivitetshelg for 2 voksne og 2 barn (eller 4 voksne) i Røros. Premien inkluderer 4 netters opphold på Røros Hotell og i Vingelen nasjonalparklandsby , samt flybilletter tur/retur Oslo og leiebil i 3 dager.

Aktiviteter som står på menyen er guidet ridetur, hundekjøring på barmark, villreinsafari, ørretfiske og mer! Verdi på premien er ca 27 000 kr.


Bli kjent med Norge