Spør Frøydis og Knut om Tromsø

Vet du hvorfor Tromsø kalles Nordens Paris?

SVARER: Frøydis Daleng og Knut Hansvold fra VisitTromsø stiller i nettmøte med leserne. Foto: PRIVAT
SVARER: Frøydis Daleng og Knut Hansvold fra VisitTromsø stiller i nettmøte med leserne. Foto: PRIVATVis mer

Rimelige flybilletter og kort reisetid. Hvorfor ikke snu på kartet og legge vårens byweekend i nord? Tromsø har like mye å vise fram som mange byer i Sør. Europa. Mange er mer kjent i London, Roma og Paris men har aldri vært nord for Polarsirkelen.

Tromsø kan vise fram Ishavskatedralen, opplevelsessenteret Polaria, Tromsø Museum med samekultur og nordlysutstilling, Polarmuseet med minner fra tidligere tiders polarekspedisjoner, Nordnorsk Kunstmuseum, som både har Edvard Munch og Arne Ekeland, i sommer også Sverre Bjertnæs (fra 20. juni til 20. september).

Flere opplevelser

Fjellheisen tar deg opp til Storsteinen 421 meter over havet, der du i sommer kan se midnattssola (siste heis klokka 01.00 fra 20. mai)

Perspektivet museum viser skiftende utstillinger av foto og dokumentarfilmer, og en permanent utstilling om forfatterinnen Cora Sandel. Tromsø Kunstforening er et av landets ledende gallerier for samtidskunst. 

Det er nok av kultur og opplevelser å bruke tid på byen som også har mer enn 50 utesteder, restauranter, kafeer, barer og nattklubber. 

Du har ikke vært i Tromsø før du har vært innom Ølhallen. Norges eldste pub som er åpent fra 9 -17 hver dag unntatt søndager.

 

Få reisetips

Vil du ha noen tips om hva du kan oppleve i Tromsø, sitter Knut Hansvold og Frøydis Dalseng i Tromsøs turistkontor, VisitTromsø, klare for å svare på dine spørsmål i morgen torsdag 30. april mellom klokka 13.00 og 14.00.

Du kan sende inn spørsmål allerede nå.