- Staten må selge SAS nå

Aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities med klar beskjed til regjeringen.

SPYTTER INN 800 MILLIONER KRONER: SAS har bedt sine nordiske eiere om tilsammen fem milliarder kroner. Den norske regjeringen, som eier 14,3 prosent av selskapet, sa seg i går enig i å bidra med 800 millioner kroner for å opprettholde rutetilbudet og arbeidsplasser i Norge. Foto: SCANPIX
SPYTTER INN 800 MILLIONER KRONER: SAS har bedt sine nordiske eiere om tilsammen fem milliarder kroner. Den norske regjeringen, som eier 14,3 prosent av selskapet, sa seg i går enig i å bidra med 800 millioner kroner for å opprettholde rutetilbudet og arbeidsplasser i Norge. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Nettmøte med Ola H. Strand onsdag 4. februar kl. 11

Aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities gir klar beskjed til regjeringen om at staten må selge seg ut av SAS nå.

- Det er ikke bra at staten er eier i selskapet, og det kan være mye av årsaken til at selskapet har de problemene det har. I valget mellom mange onder så vil det være greit nok om staten deltar så lenge det er tilstrekkelig med private investorer, men de må komme seg ut så fort som mulig, sier Hermanrud til Finansavisen.

• Slutt på turer til Ibiza og Bilbao

Han mener effektivisering er det viktigste for SAS nå.

- Det som er viktig for selskapet og resten av samfunnet er at SAS blir mer effektivt. Skal det tilføres ytterligere kapital må det gjøres noe med kostnadsstrukturen, og det er viktig at det ikke bare blir statlig kapital, sier Hermanrud.

• Rekordunderskudd i SAS

Til samme avis sier markedsstrateg Christian Blaabjerg i Saxo Bank at SAS-problemene skyldes at konsernet har Europas eldste flyflåte, og at selskapet taper stadig større markedsandeler til lavprisselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer