Stupbratt a la carte

Som et «ørnerede», på en klippe mellom to fosser, over Stalheimskleiva, ligger hotellet med landets beste utsikt og eget museum.

STALHEIM: Hotellet på stupet. Sivlegarden til venstre. Stalheimskleivene og naturen som J. C. Dahl gjorde berømt.  Alle foto: Ole C. H. Thomassen
STALHEIM: Hotellet på stupet. Sivlegarden til venstre. Stalheimskleivene og naturen som J. C. Dahl gjorde berømt. Alle foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STALHEIM (Dagbladet): Skodda henger som et trolsk  slør nedover fjellsidene. Landskapet kjenner vi fra J.C Dahls «Fra Stalheim». Lufta er vestlandsk: Fuktig og med duft av vått høy og jord.

Vi ankommer via tunnelen fra bunnen av Nærøydalen. Hotellet er låverødt som trebygningen som brant i 1959. Utvendig brannsikker eternitt. Konstruksjonen er lettbetong.

Inne er mye sekstitalls. Salonger med panoramavinduer. Storslått tilpasset utsikten.

—Det er først og fremst naturen og utsikten som trekker, slik den gjorde det med keiser Wilhelm og I.C. Dahl, sier hotellsjef Trygve Dugstad mens han leder oss ut på stupet.

Opplevelser og mat Det første hotellet på Stalheim ble åpnet i 1885. Hotellets historie er dramatisk, med fordums trebygninger og tre branner.

Hotellet bygd ute på stupet for utsiktens skyld.

Og gjestene kommer fortsatt.

De kommer i busslaster fra Flåm og Gudvangen for å drikke kaffe og te, nyte utsikten og se Stallheims eget folkemuseum. En dag kom det 2000, en annen 700.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer