Syden-salget setter nye rekorder

Reisebyråer i Norge sender det ufyselige været en varm tanke.

SYDENTURER: Parasoller og solsenger frister nordmenn som rømmer unna kjedelig sommervær.
Foto: Gunnar Lier / Scanpix .
SYDENTURER: Parasoller og solsenger frister nordmenn som rømmer unna kjedelig sommervær. Foto: Gunnar Lier / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordmenn har gått bananas for å kjøpe seg Syden-turer i juli. Rhodos, Mallorca og Kreta er på salgstoppen, og ledelsen i Star Tour og Ving sender det ufyselige været en varm tanke.

- Hos oss i Star Tour har vi salgsrekord for julireiser. Det er tydelig at det store væromslaget etter den fine perioden i begynnelsen av juli har satt en støkk i mange. 15 grader og regn er langt fra feriedrømmen om sol og sommer, sier Christian Lunde, daglig leder i Star Tour.

Det variable været ser også administrerende direktør Gunnar Grosvold i Ving som en viktig årsak til salgsboomen, men han tror dessuten at nordmenns solide kjøpekraft er utslagsgivende.

Ferien står støtt

Uansett dårlig vær - de foreløpige julitallene fra Star Tour og Ving understøtter tidligere prognoser om at utenlandsferien står støtt i den norske befolkning. 37 prosent av dem som ble spurt i en meningsmåling utført for Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) foretrekker reisemål rundt Middelhavet.

Gunnar Grosvold sier at Ving opplevde rekordsalg i juli. Med én uke igjen av måneden viser salget med avreise i sommer en økning på 15 prosent mot samme periode i fjor. Salgsøkningen er størst til Mallorca og Rhodos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer