Syden-turister sitter fast på Kreta

Over ett døgn forsinket.

FAST PÅ KRETA:  188 syenturister har blitt sittende fast på Kreta i over et døgn. Foto: Gunnar Lier / Scanpix .
FAST PÅ KRETA: 188 syenturister har blitt sittende fast på Kreta i over et døgn. Foto: Gunnar Lier / Scanpix .Vis mer

|||

188 personer sitter fast på Kreta på grunn av flystreik og forsinkelser. Flyet hjem skal gå rett etter klokken 14.30 fredag, over ett døgn etter planen.


På Kreta venter fremdeles 188 personer på å komme seg hjem fra ferie fredag formiddag, etter at flyet deres har blitt kraftig forsinket. Opprinnelig skulle flyet til Norge gått i 8-tiden torsdag morgen, men nå går det trolig rett etter klokken 14.30 fredag i stedet.


- Forsinkelsen skyldes både flystreik på Kreta og en teknisk feil med flyet, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB.


Problemene på Kreta har også fått ringvirkninger. På Bodø lufthavn sitter 189 personer og venter på å komme seg av gårde til Kreta. De skulle opprinnelig reist sørover klokken 14 torsdag, med det samme flyet som skulle kommet fra den greske øya tidligere på dagen.

Ettersom de tekniske problemene ikke har løst seg, har Star Tour leid inn et annet fly.


- Det er et større, så flypassasjerene får god plass om bord, sier Larsen Vonstett. Hun sier at de forsinkede passasjerene vil få tilbakebetalt penger som kompensasjon for den tiden de har tapt. 50 av dem som sitter fast på Kreta er kunder av Ving. Det samme er tilfellet blant de 189 personene som venter på Bodø lufthavn.


Etter planen skal de som venter i Bodø komme av gårde i 20.30-tiden fredag kveld, kort tid etter at flyet fra Kreta er ventet til byen. (NTB)