Du leser nå Dagbladet Pluss

Terrorfritt eventyr

Det er ingen grunn til å vente på at hele Afghanistan skal bli fredelig nok til å oppleve.

Hotellutsikt: Både Silk Road Hotel og Roof of Bamiyan Hotel har spektakulære utsyn over dalen. Dyre er de heller ikke. Nå er rette tida for å dra til Afghanistans vakre og trygge oase. Foto: Jacques Hvistendahl
Hotellutsikt: Både Silk Road Hotel og Roof of Bamiyan Hotel har spektakulære utsyn over dalen. Dyre er de heller ikke. Nå er rette tida for å dra til Afghanistans vakre og trygge oase. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

|||Bamiyan ligger som en trygg oase der sjøene er safirblå, fjellene rustrøde og Buddha-hulene skjuler verdens eldste oljemalerier.

- Jeg tok min 73-år gamle mor hit. Hun var lykkelig, men så full av inntrykk da hun kom hjem, at hun sov i ei uke.

FRAUKE DE WEIJER (39) står med sin mørbanka motorsykkel mellom tre mekanikere og fem nysgjerrige utenfor et verksted i Bamiyan. En kvinne på to hjul gjennom Afghanistan er verdt å ta en nærmere titt på. Hun skal snart fortelle hva som kan gå galt selv for en med sju års erfaring på afghanske veier.

Men akkurat nå, mens snøen ligger som tannpasta over Hindukush-platåets spisse tagger, lyssatt av morgensola, er det viktigere å slå fast: Hit er det fullt mulig å dra for dem som vil ha det beste av fjellvandring, ørretfiske, huleutforsking og folk på Silkeveiens 2000 år gamle historiske grunn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.