Tombstones raskeste pistol

Se hvem som trekker raskest i Tombstone her. Tombstones raskeste trekk viser deg triksene.

TOMBSTONE(Dagbladet.no): Du har frie mennesker. Du har cowboyer. I den lille byen Tombstone i Arizona finner du begge deler.

I 2006 hadde byen et innbyggertall på 1.569 mennesker, noe som er en drastisk nedgang i folketallet siden byen en gang var større enn San Francisco.

KJAPP: I videoen over demonsterer George O'Neill hvorfor han er den kjappeste til å trekke pistolen i Tombstone.
KJAPP: I videoen over demonsterer George O'Neill hvorfor han er den kjappeste til å trekke pistolen i Tombstone. Vis mer

Tombstone vokste opp omkring en rik gullmine og ble hurtig kjent som en av vestens mest lovløse steder. Eksempelvis var byens «kulturhus» Bird Cage Theater kun i drift i åtte år, men i den tiden døde det 26 mennesker der. I 1881 var også byen plassen for en av de mest duellene gjennom tidene, duellen ved O.K. Corral.

Les Dagbladet.nos reportasje om duellen ved O.K. Corral her!

Tombstones raskeste pistol

Løspatroner
Selv om de fleste har løspatroner i geværet i 2008, er det flere som forsøker å finne sin indre cowboy i Tombstone i dag. Da Dagbladet.no besøkte Tombstone var det midt under den årlige konferansen om western-historie. Under konferansen diskuterte man blant annet duellen ved O.K. Corral og Billy the kid.

- Tombstone er i dag et av de mest ikoniske stedene fra det gamle vest. Det var her alle de mest kjente cowboyene vandret, sier western-forfatteren Bob Alexander til Dagbladet.no.

Alexander er selv fra New Mexico og ble inspirert av western-tiden helt siden han selv som barn lekte cowboy og indianere.

AUTENTISK: Tombstone er den best bevarte cowboy-byen i USA.
AUTENTISK: Tombstone er den best bevarte cowboy-byen i USA. Vis mer

- Jeg tror mye av fasinasjonen ligger i uavhengigheten og friheten i Det gamle vest. Man kunne gå og komme som man ville, og man kunne skape sin egen skjebne. Dessverre tror jeg også vold alltid har fascinert, sier Alexander.

Glamorøse Vest
Lengre ned i gaten møtte vi Michael Kristi, som portretterer Wyatt Earp, i den daglige oppsetningen av skyteepisoden ved O.K. Corral.

RO OG ORDEN: Doc Holliday og Virgil Earp passer på i Tombstones gater.
RO OG ORDEN: Doc Holliday og Virgil Earp passer på i Tombstones gater. Vis mer

- Jeg kunne levd i Tombstone i 1881, men jeg ville ikke ønsket det. Vi har tendens til å glemme det som var dårlig og heller huske det som var bra, sier Kristi. Han tror vi har en tendens til å gjøre fortiden mer glamorøs enn den faktisk var.

- Vi er fascinert av duellen ved O.K. Corral, men vi glemmer at tre mennesker døde en forferdelig død. Vi husker saloonene og de gode historiene, men vi glemmer at folk døde tidlig av fattigdom og nød, sier Kristi.

TURISTMAGNET: Mange kommer til Tombstone for å oppleve en autentisk westernby.
TURISTMAGNET: Mange kommer til Tombstone for å oppleve en autentisk westernby. Vis mer