Tromsø blant Lonely Planets julefavoritter

I selskap med verdens beste nisse.

REINKAPPLØP: NM i reinkappløp er etter Lonely Planets mening nummer en på lista over «Best Christmas Crackers». Foto: Midnight Sun Marathon, Tromsø.
REINKAPPLØP: NM i reinkappløp er etter Lonely Planets mening nummer en på lista over «Best Christmas Crackers». Foto: Midnight Sun Marathon, Tromsø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Når Lonely Planet kårer verdens beste juleknask, er snø et viktig element. Det er også nisser, julemat og reinsdyr. Sistnevnte finner de i Tromsø. Reinkappløpet i den nordnorske byen har fått førsteplass på lista over steder som gir deg julestemning.

- Vi er stolte av å høre at arrangementet vårt er listet opp i boka, sier Nils I. Hætta, daglig leder i Midnight Sun Marathon (MSM).

Det er de som arrangerer NM i reinkappkjøring, i samarbeid med Samenes idrettsforbund Norge (SVL-N). Vinterens NM, som går av stabelen 8. februar 2009, blir det femte på rad siden 2005. Målet er å fremme samisk idrett og markedsføre byen og regionen på en positiv måte.

- Verdien av NM i reinkappkjøring og Samisk uke for Tromsø som internasjonal urfolksby er betydelig, samtidig som byen er interessert i vinterarrangement, sier Hætta.

NM Sprint går over en distanse på 201 meter og de raskeste kjører på ca. 16 sekunder.  Løyperekorden i Tromsø er på 15:88.

Verdens beste nisseHvert år, i den første helga i desember, blir verdens beste nisse kåret i Sveits. Det er i den lille byen Saumnan at den ærefulle tittelen deles ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer