Umulig å få utstedt nye pass

Full datastopp avviser passøkere over hele landet. Lang kø for nødpass på Gardermoen.

BRÅSTOPP FOR PASSØKERE:  Dette er de nye norske passene, som USA har krevd av norske besøkende siden 1. oktober i fjor og som nå blir utstedt til alle nye passøkere. I dag har det vært bråstopp over hele landet på grunn av datakrasj i politiets PassWeb-system. Her Odd Storkmoen i det Stavanger-baserte firmaet NORSIK som produserer de nye, elektroniske passene. Foto: STEIN J. BJØRGE, AFTENPOSTEN.
BRÅSTOPP FOR PASSØKERE: Dette er de nye norske passene, som USA har krevd av norske besøkende siden 1. oktober i fjor og som nå blir utstedt til alle nye passøkere. I dag har det vært bråstopp over hele landet på grunn av datakrasj i politiets PassWeb-system. Her Odd Storkmoen i det Stavanger-baserte firmaet NORSIK som produserer de nye, elektroniske passene. Foto: STEIN J. BJØRGE, AFTENPOSTEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet.no) Tekniske problemer har ført til at passkontorene i alle politidistrikter har måttet avvise søkere som har møtt opp for søke om nytt pass i dag.

Det er første gang det nye, sentrale datasystemet PassWeb har vært nede en hel arbeidsdag.

Datakrasjen har skapt ekstra lange køer foran nødpasskrankene i dag.

Ved 19.30-tiden har Politiets data- og materielltjenesten funnet og rettetn feilen.

- Nå kan vi garantere at systemet virker igjen. Fra tirsdag morgen er det bare å møte opp igjen der politiet over hele landet utsetder pass, sier kommunikasjonsdirektør Espen Stai til Dagbladet.

På Gardermoen var det ikke registrert noen som ikke hadde kommet med flyet i dag på grunn av disse passproblemene, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet ved 18-tiden.Bare nordmenn som har søkt om pass for en tid tilbake har fått utstedt nye pass i dag.

- Store utfordringer- Dette skaper store utfordringer for publikum. Det er mange som nå skal på ferie, og trenger nytt pass. Bare i Oslo er det om lag 700 passøkere hver dag nå på sommeren, sier informasjonssjef i Oslo-politiet, Unni Grøndahl til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer