VERDENSREKORD: Rob Thompson fra New Zealand har reist verden rundt på skateboard og sykkel. Foto: Rob Thompson
VERDENSREKORD: Rob Thompson fra New Zealand har reist verden rundt på skateboard og sykkel. Foto: Rob ThompsonVis mer

Verden rundt på skateboard

Rob Thompson brukte 857 dager på reisen.

(Dagbladet.no): 28 år gamle Rob Thompson fra New Zealand har reist verden rundt på 857 dager. Han begynte turen på sykkel, men byttet til skateboard et sted i Sveits.

- Jeg hadde bare tenkt å prøve skating i 150 mil fra Sveits til England, for å se om dette var en effektiv måte å reise på, sier Thompson til Travelmole.

Men brettreisen stanset ikke der.

Fra Japan til England
Reisen begynte i Japan, hvor Thompson hadde jobbet innen markedsføring. Da arbeidskontrakten gikk ut i 2006, bestemte han seg for å ta en omvei hjem. Han skulle sykle til England og fly hjem til New Zealand derfra, men omveien hjem ble lenger enn ventet.

Fra England mønstret han på en catamaran som tok ham til Karibien. Herfra gikk turen til USA. Han feiret nyttår i 2007 med bikere i Florida.

- Vi satt rundt et bål hele kvelden. En nabo spilte fele og de siktet på hverandre med fyrverkerier. Det var helt utrolig, sier Thompson.

- Jeg ville gjøre dette og samtidig ha nok energi til å kunne kommunisere med lokalbefolkningen. Dette handlet ikke om skating, men om å reise rundt og oppleve nye steder, sier Thompson til Travelmole.

Soloprosjekt
Midtveis gjennom New Mexico var det klart at han hadde slått Guinness' rekord for verdens lengste reise på skateboard. Men han ville ikke stanse her. Etter USA tok han fly til Kina for å fortsette reisen. Han har krysset tre kontinenter, opplevd brennende hete med 45 varmegrader nordvest i Kina og minus 23 i Tyrkia.

Og han har reist alene, med bagasjen bak brettet. Kun bloggen sin har han hatt hjelp til å føre. Resten har han vært alene om. På spørsmål om hvorfor han begynte denne ferden, svarer 28-åringen:

- Det lurer jeg også på, sier Thompson til The Press, før han forklarer at det handler om å presse seg selv og unngå A4-livet.

Han ankom hjembyen Christchurch mandag 24. november. Bloggen hans stanset søndag, på dag 856.

 

HJEM I FORRIGE UKE: Rob Thopson kom til hjembyen etter 2,5 år på reise.
HJEM I FORRIGE UKE: Rob Thopson kom til hjembyen etter 2,5 år på reise. Vis mer