Verdens vakreste sykkelritt

Nå kan du være med på sykkelritt mellom verdensarvsteder.

UTSIKT FRA SETET: Bedre utsikt skal du lete lenge etter. Og nå kan du oppleve den mens du sykler Intersport Viking Tour i juli. Foto: Arrangøren.
UTSIKT FRA SETET: Bedre utsikt skal du lete lenge etter. Og nå kan du oppleve den mens du sykler Intersport Viking Tour i juli. Foto: Arrangøren.Vis mer

(Dagbladet.no): Mens de store sykkelheltene kjemper om gull og ledertrøyer i Italia og Frankrike kan du du få en annerledes, og minst like fin, sykkelopplevelse på hjemmebane.
18.-24. juli arrangeres nemlig sykkelrittet Intersport Viking Tour (www.vikingtour.no) for femte gang.

Det tøffeste
- Nord-Europas tøffeste sykkelløype, lover rittleder Geir Ellingsen i Lødingen Sykkelklubb, som innrømmer at det kan høres underlig ut at en sykkelklubb i Lofoten arrangerer ritt i Sør-Norge.
Sykkelrittet, som går over sju dager blant vestlandets fineste turmål, starter og slutter på Beitostølen - med Trollstigen, Geiranger, Sognefjorden, Flåmsdalen, Valdresflya og Aurlandsfjorden som reisemål underveis.
-Jeg bodde i Vestfold da ideen ble unnfanget og så tok jeg den med meg nordover, forteller Geir Ellingen, som en gang i tida drømte om å sykle Tour de France. Det ble med drømmen. Nå oppfyller han andres drømmer om Norges vakreste sykkelritt isteden.

Hentes av bussen
Det spesielle med rittet er at det er åpent både for dem som vil sykle konkurranse med tidtaking og seierspallplasser som motivasjon, og de som vil være med selv om de prioriterer å stoppe når det er spisetid, ta bilder av utsikten og kanskje tar seg en dukkert eller en fjelltur underveis.
- For hvis du er sliten, eller av annen grunn vil ha skyss, så kommer en oppsamlingsbuss og tar deg med til mål, smiler Ellingsen, som kan fortelle at det tidligere år har vært deltagere som ikke har fullført en eneste etappe.

Rittet er både for folk som har syklet Den Store Styrkeprøve og Birkebeineren, og for dem som bare vil oppleve den fantastiske naturen i områder som Nærøyfjorden, Vikafjell, Strynefjell, Juvasshytta, Snøvegen, Ønevegen, Tindevegen og den gamle og svingete Stalheimskleiva.

Dessuten blir det tillattt å sykle gjennom verdens lengste vegtunnelen, Lærdalstunnelen (24,5 km). Overnattinger skjer enten på hotell eller på flatsengleir i målområdet.

Damejakt
- Vi håper på 250 deltagere fra inn- og utland. Foreløpig har vi 130 navn på startlista, og de aller fleste er menn. Vi skulle gjerne hatt med enda flere damer, forteller arrangøren, og forteller om den nå 48 år gamle dama som deltok for første gang for fire år siden - fordi hun var nyskilt.

Hun måtte finne på noe for å komme seg vekk, og kastet seg på Viking Tour med sin gamle bysykkel. Etter fem dager på sykkelsetet nådde hun den aller siste målsteken på toppen av Trollstigen i Møre og Romsdal. Da følte hun at hun hadde syklet fra problemene sine...
Siden har hun deltatt hvert år, og i år deltar hun med ny kjæreste.

-Men du trenger ikke være nyskilt for å delta, ler Geir Ellingen.

Etappene
Lørdag 18.7.: Beitostølen - Vågå 93 km
Søndag 19.7.: Vågå - Valldal 170 km
Mandag 20.7.: Valldal- Lom 127 km
Tirsdag 21.7.: Lom - Øvre Årdal 97 km
Onsdag 22.7.: Øvre Årdal - Aurland «Elevation Surprise» 147 km
Torsdag 23.7.: Flåmsdalen 15 km
Fredag 24.7.: Aurland - Beitostølen 134 km
-- ||| Klikk for innhold

OPPLEVELSE:Rittet går over sju dager blant vestlandets fineste turmål. Foto: Arrangøren
OPPLEVELSE:Rittet går over sju dager blant vestlandets fineste turmål. Foto: Arrangøren Vis mer