Vi er kjipere turister enn tyskerne

Hotellansatte fra hele verden har tørket bort det falske smilet sitt og gitt deg karakter. Se lista.

HAKKET KULERE ENN NORDMENN: Tyske turister, her i Spania, gir et betydelig bedre inntrykk enn nordmenn flest på hotellferie. Illustrasjonfoto: SCANPIX
HAKKET KULERE ENN NORDMENN: Tyske turister, her i Spania, gir et betydelig bedre inntrykk enn nordmenn flest på hotellferie. Illustrasjonfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I den årlige undersøkelsen utført av nettreisebyrået Expedia blant over 4500 hoteller verden over får turistene virkelig passet sitt påskrevet - basert på nettopp nasjonalitet.Etter en rangering som sammenføyer alle svarene i år, kommer japanerne nok en gang best ut. Utenlands tropper de opp rolig, høflig og uten å klage, og forblir ryddige og renslige gjennom oppholdet, mener de hotellansatte.

Men så var det oss andre...

Sacre bleu!Selv om nordeuropeere utvilsomt kan gjøre livet ufyselig for lokalbefolkningen i, vel, Syden, er det beboerne i nettopp flere av disse landene som får hardest medfart i undersøkelsen.

Aller nederst på lista er nok en gjenganger: Franskmennene. De oppfattes - for noen ikke så overraskende - som gjerrige, uhøflige og elendige til å bruke andre språk enn fransk.

De er usle tipsere, og hele ti prosent av hotellene mener de er de mest uhøflige av alle. Viktigperene klarte ikke engang å vinne best kledd-lista, siden både italienere og briter(!) nå ses på som fjongere i tøyet.

Spanske turister står heller ikke særlig høyt i kurs hos de som sjekker oss ut og inn og rer opp sengene våre. Sammen med grekere og tyrkere scorer de svært lavt i alle kategorier og er farlig nær franske turister å være kjipest i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer