SLITER: Flyplassen på Rygge kan kanskje likevel få øke passasjertallet, melder Samferdselsdepartementet. Flyplassen sliter i alvorlig krise med et underskudd på mer enn 100 millioner kroner for 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SLITER: Flyplassen på Rygge kan kanskje likevel få øke passasjertallet, melder Samferdselsdepartementet. Flyplassen sliter i alvorlig krise med et underskudd på mer enn 100 millioner kroner for 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Vil vurdere utvidelse på Rygge likevel

Samferdselsdepartementet kan åpne for å utvide passasjertaket.

Samferdselsdepartementet bestemte fredag at de likevel kan åpne for å utvide passasjertaket for Rygge lufthavn.

I et brev adressert til Rygge sivile lufthavn, Østfold fylkeskommune og de fire berørte kommunene Rygge, Moss, Våler og Råde, skriver departementet fredag at de er innstilt på vurdere konsesjonen på nytt.

- Departementet er innstilt på å foreta en vurdering av konsesjonen. I dette ligger også at innholdet i takstregulativet for Moss lufthavn, Rygge bør vurderes, står det i brevet fra departementet.

Flyplassen må imidlertid rette en formell søknad om endring av konsesjonen til Luftfartstilsynet, som på grunnlag av søknaden vil utarbeide en innstilling til vedtak som skal oversendes departementet.

Ledelsen for flyplassen har sagt at det er akutt behov for mellom 200 og 300 millioner kroner og at underskuddet i 2008 vil bli på mer enn 100 millioner kroner.

Eierne, med Olav Thon og Orkla i spissen, vil ikke bidra med mer penger før passasjertaket på 774.000 passasjerer årlig er hevet eller fjernet. I dag er det bare Norwegian som har ruter til og fra Rygge og passasjertallet vil i år utgjøre 450.000 personer.

To stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet hindret i siste liten en heving av passasjertaket for en uke siden. Det er likevel opp til Samferdselsdepartementet å sette inn tiltak for å hindre at flyplassen skal gå konkurs.

(NTB)