MORO UTEN SKI: Dagbladet gir deg tilbud som ikke nødvendigvis inkluderer ski, staver og fall.  
Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
MORO UTEN SKI: Dagbladet gir deg tilbud som ikke nødvendigvis inkluderer ski, staver og fall. Foto: Gunnar Lier / SCANPIXVis mer

Vinterferietips uten ski på beina

Du trenger ikke ski, smurning, staver og lange turer for å ha det gøy i vinterferien. Sjekk ti tilbud.

ØYER i Gudbrandsdalen (Dagbladet): Det brummer i en motor og nysnøen fyker opp. Et hvitt lys skinner over den ellers kveldsmørklagte snøen. Før lyden blir svakere og nesten forsvinner.

Det er en ganske alminnelige kveld i Hunderfossen Vinterpark i Øyer nord for Lillehammer.

For når sommerparken ved Lågen stenger, tar vinterparken over. Og aktiviteter i snøen uten ski på beina venter.

Her kan ungene starte snøscooteren og kjøre runde på runde på lukket bane. Og de litt større kan kjøre 4-hjulingene ATV på en litt større bane ved siden av.

Rafting med magesug.
- Noen av sommerens parkattraksjoner blir pakket helt bort for vinteren, mens nye oppstår, forteller Siv N. Skansen i Hunderfossen Vinterpark til Dagbladet.

Den vanlige raftingen langs en kunstig anlagt sommerelv er byttet ut med snørafting.

I spesiallagde gummiringer setter du deg i raftingflåten, kaster deg utfor starttårnet og suser nedover en snøraftingbane mens det kiler skikkelig i magen.

Like ved starttårnet vokter det store trollet i Hunderfossen, og under trollet ligger Trollsalen restaurant som for anledningen har nesten fullsatte bord.

Reiselivsrepresentanter fra Tyskland er på besøk i Gudbrandsdalen for å se hva Innlands-Norge kan by turister fra mer urbane strøk i Europa.

Curling på glattisen. Parken kan besøkes til fots eller med sparkstøtting. Men vil du ha det mer eksotisk, kan du selvsagt kjøre hest og slede før du prøver deg på isbowling eller på curlingbanen utendørs. Eller du kan måle krefter med en venn på bukkerittet, der du skal slå konkurrenten ned av pinnen med en tøypølse.

Gjester i vinterparken kan selvsagt ta en kikk inn i det flotte ishotellet. Eller et besøk i eventyrslottet som står foran store, men foreløpig hemmelige, oppgraderinger foran kommende sommers 25-årsjubileum.

- Stemningsfull
- Vi synes vi har fått til en stemningsfull vinterpark der besøkende kan prøve alt fra ballrom i iglo for de aller minste til høydepark med tøffe utfordringer over bakken, sier Per Arne Slapø, konsernsjef for Hunderfossen-parken.

- Noen av oss har vært her i mange timer allerede, smiler en gruppe skoleelever fra Lillehammer som bruker noen kveldstimer i parken.

- Vi tenkte vi skulle ta en tur i Hafjell og kjøre på ski, men fant ut at dette var morsommere.