MODIGERE MAGGIO: Veronica våger mer enn før. I dag slipper hun singlen «Den första är alltid gratis», fra hennes kommende femteplate. Foto: TT/NTB SCANPIX
MODIGERE MAGGIO: Veronica våger mer enn før. I dag slipper hun singlen «Den första är alltid gratis», fra hennes kommende femteplate. Foto: TT/NTB SCANPIXVis mer

Løp hjem i redsel hver kveld i Oslo

Popartisten Veronica Maggio (35) tør mer i dag enn da hun var partysvenske.

- Ja, jeg var en partysvenske, sier Veronica Maggio på telefon til Dagbladet. 

En Beyoncé-låt dundrer i bakgrunnen. Hun ringer fra en klesbutikk i Stockholm, på utkikk etter klær til sitt neste intervju. 

- Nothing to wear, du vet, sier hun og ler litt.

For 15 år siden, lenge før intervjuer og stjernelivet, befant hun seg i Oslo som den stereotypiske arbeidsinnvandreren fra nabolandet. Hun bodde i en treroms med seks andre og serverte mat på nå nedlagte restauranter som Rehmans og Onkel Donald. 

- Jeg savner den kollektivgreia og samholdet. Dessuten likte jeg virkelig Oslos stemning og jeg elsket å ta trikken!

Men stemningen rundt de gamle fabrikklokalene ved Brenneriveien og Akerselva, som hun måtte forbi hver natt etter jobb, var hun ikke like glad i. 

Sensurerte seg selv - Det var så nifst i det området. Jeg var redd hver kveld og måtte skru opp musikken i ørene og løpe forbi. Det var så skummelt der. 

Men skal man tro Maggio, løper hun ikke lenger fra det som skremmer henne. På hennes nye plate, som slippes i mai, oppsøker hun det ubehagelige.

- Jeg har blitt modigere, sier hun.

- Jaha?

- Det var mye jeg ikke turte å si før. Jeg sensurerte meg selv og holdt guarden oppe. Tekstene mine handlet som regel om tilbakeblikk, datid og kapitler av livet jeg var ferdig med. Det var som å ta ting ut av fryseren. Nå skriver jeg om her og nå, og det føles ubehagelig, men mer ekte. Jeg våger å vise mer nå. 

Hun virker mer selvsikker, også i låtarrangementene.

- Jeg trenger ikke å fylle hver eneste centimenter med lyd nå. Det er et mer rendyrket sound, hvor jeg godt kan la et parti være nakent. 

Lett versus rett - På din nye single, «Den första är alltid gratis» synger du «det kostar ingenting i början, men det blir alltid dyrt til slut». Hva synger du egentlig om her?

- Den handler litt om alt. Jeg kommer ikke på en eneste situasjon hvor dette ikke stemmer.

- Det virker litt som en advarsel mot å følge hjertet?

- Nei, jeg mener det ikke sånn. Hvordan skal man forklare det uten å virke negativ og teit? Det handler heller om å ikke bare gjøre det som føles lett, eller se etter nye kicker hele tida. I visse situasjoner vet man hva som er rett, men så gjør man noe annet fordi det er enklere eller morsommere. Man må følge sannheten en gang i blant også.