SECUREDROP

Dagbladet er Norges ledende redaksjon for undersøkende journalistikk. De siste årene har vi vunnet Norges mest prestisjetunge journalistpris, Skup-prisen, for prosjektene “Våtdraktmysteriet (2015)“, “Nigeria-båtene (2014)” og “null CTRL (2013)“. I år fikk vi Skup-diplom for “Kongemakta”. I 2012 vant vi Skup-diplomer for Lysbakken-saken og Støre/Tschudi-saken, samt for Odd Nerdrum-saken.

God og sikker kontakt med tipsere og varslere er viktig i mange av sakene vi jobber med. I de fleste tilfeller er det ikke behov for mer sikkerhet enn det som man oppnår med bruk av ordinær epost eller telefon. I disse tilfellene kan Dagbladet kontaktes på tipsportalen eller på epost til 2400@dagbladet.no

I enkelte tilfeller er det avgjørende å kunne ha kontakt med tipsere og varslere uten at det kan spores. SecureDrop er et digitalt system for kryptert, sikker og anonym korrespondanse og overføring av dokumenter. Systemet er laget av Freedom of the Press foundation og brukes av verdens ledende redaksjoner for undersøkende journalistikk, blant annet The Guardian og Washington Post.

Hvis du har Tor installert kan du navigere deg til denne Onion-adressen: http://udgkmwzb5jmucs2r2cjtfscgf6s6d6otbt2qfiinovtwknsxk5oyzeid.onion

Hvis du ikke har TOR installert

Metoden over er svært sikker, men om du ønsker å ta ytterligere steg for å sikre at kommunikasjonen ikke kan spores kan du: