SECUREDROP

Dagbladets redaksjon har vunnet en rekke priser for sin undersøkende journalistikk. En egen gravegruppe har som oppgave å gå i dybden. Avisa tok hovedprisen i Norges mest prestisjetunge konkurranse for undersøkende journalistikk, Skup-prisen, tre år på rad fra 2013 til 2015, med henholdsvis «Null CTRL», «Nigeria-båtene» og «Våtdraktmysteriet». I 2012 vant vi Skup-diplomer for Lysbakken-saken og Støre/Tschudi-saken, samt for Odd Nerdrum-saken, og i 2016 for «Kongemakta». «Søppelkrisa» fikk både Skup-diplom for 2017 og Dataskup-prisen for 2018. Dagbladets «Krabbekrigens ofre» ble tildelt Internasjonal Reporter-prisen i 2019 og fikk Dataskup-prisen samme år. «Konkursgjengangerne» fikk Dataskup-diplom i 2018. For 2019 ble prosjektet «Glidens pris» tildelt Skup-diplom, og i 2020 ble samme prosjekt tildelt Den store journalistprisen.

God og sikker kontakt med tipsere og varslere er viktig i mange av sakene vi jobber med. Vi holder kildevernet høyt. I de fleste tilfeller er det likevel ikke behov for mer sikkerhet enn det som man oppnår med bruk av ordinær epost eller telefon. I disse tilfellene kan Dagbladet kontaktes på tipsportalen eller på epost til 2400@dagbladet.no

I enkelte tilfeller er det avgjørende å kunne ha kontakt med tipsere og varslere uten at det kan spores. SecureDrop er et digitalt system for kryptert, sikker og anonym korrespondanse og overføring av dokumenter. Systemet er laget av Freedom of the Press foundation og brukes av verdens ledende redaksjoner for undersøkende journalistikk, blant annet The Guardian og Washington Post.

Hvis du har Tor installert kan du navigere deg til denne Onion-adressen: http://udgkmwzb5jmucs2r2cjtfscgf6s6d6otbt2qfiinovtwknsxk5oyzeid.onion

Hvis du ikke har TOR installert

Metoden over er svært sikker, men om du ønsker å ta ytterligere steg for å sikre at kommunikasjonen ikke kan spores kan du: