Dødse fra tier'n

Blant høyblokker på Oslo øst vokste det fram et mytisk språk, for de innvidde. Nå røpes hemmelighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blant høyblokker på Oslo øst vokste det fram et mytisk språk, for de innvidde. Nå røpes hemmelighetene.

Artikkelforfatteren er forsker ved NOVA. Dr. philos på avhandlingen «Drugs in adolescent worlds». Forskningsprosjekter om rusmiddelbruk, kriminalitet, vold, abort, seksuelle overgrep.

NY BOK SOM ÅPNES for første gang. Du merker det raskt: Her er det noe. Denne underlige opplevelsen av å bli tatt inn i et univers som er nytt, men likevel åpner for noe av din egen historie, som har ligget i skumring. Tittel: «Det som er strengt».

Forfatter: Hans Christian Grønn. Debutant, født 1973. Vokst opp på Lindeberg, i Groruddalen. For mange en anonym, kjedelig drabantby på Oslo Øst. Et sted som leksikonet tørt definerer slik: «Boligområde i Oslo, bydel Furuset, mellom Trosterud i sørvest og Furuset i nordøst, grenser mot Østmarka. Bebygd med blokker og småhus i 1970-årene. Næringsvirksomhet langs E6 i nordvest. Navn etter Lindeberg-gårdene.»

Men det er altså ikke dette som «teller», det er ikke dette som «gjelder», blant «fyrene» som fikk formet sitt språk og sin verden på Lindeberg, på slutten av 80-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer