Dagbladet Logo
Dagbladet Logo


SKJULT OPPTAK: Tidligere butikksjef i Jernia gjorde skjult opptak da han måtte godta sin egen oppsigelse. Da kjedesjef i Jernia, Audun Holt, hørte optaket, måtte han gå av på dagen. Video: Tore Bergsaker og Øistein Norum Monsen / Dagbladet

«Jeg kommer til å henge på deg 24/7. Jeg kan garantere deg at du kommer til å sykemelde deg for dette kommer du ikke til å få til»

Hør hvordan toppsjefen i Stein Erik Hagens Jernia-kjede fikk butikksjef Ørjan Stendal til å signere på sin egen oppsigelse. I går gikk Jernia-toppen av på dagen.

Jernia-butikksjefen hadde akkurat vært sykemeldt da han fikk beskjed om at toppsjefen i Stein Erik Hagen-eide Jernia ville komme en tur innom butikken hans. Audun Holt leder rundt 1100 ansatte og nå vil han snakke med butikksjef Stendal som har én heltidsansatt under seg ved jernvarehandelen på Knarvik utenfor Bergen. Jernias distrikts-sjef er også med på møtet.

Butikksjefen hadde hørt at direktør Holt pleide å ha en røff tone når han kom på besøk, og han ble ekstra skeptisk da regionleder og Holt ikke sa noe om hvorfor de ville komme.

 
 

Så like før møtet skrur Stendal på diktafonen på mobiltelefonen. Lydopptaket gir et sjeldent innblikk i hvordan norske arbeidsliv kan være.

Gir f.

- Hva skyldes ærendet? spør Stendal i det de treffes.

Det får han ikke noe umiddelbart svar på, men det blir fort klart for butikksjefen hva som er problemet. Han skal avvikles.

HØR LYDOPPTAK: Slik ble Ørjan Stendal, butikksjef ved Jernias filial på Knarvik, ønsket velkommen av toppsjefen i Jernia, Audun Holt.

- Vi finner en del avvik på deg. Jeg er tydelig på at de som skal være med meg, de må levere 100 prosent. Dette er ikke en sommercamp. Her må det leveres. Hvis man ikke gjør så godt man kan, og ikke har lyst til å være på toppen, ja de må vi avvikle. Det er der vi er nå, sier Holt.

Og fortsetter:

- Nå begynner folk å irritere seg litt. Det er primært på grunn av fravær. Du er mye syk, sier han.

Fravær på grunn av sykdom er altså et hovedproblem.

Stendal svarer at det er riktig at han har vært syk. Han har nemlig fått noe som heter urinsyregikt - krystalliseringer inne i leddene gjør det smertefullt å bevege seg. Stendal var først sykemeldt i tre uker og siden har det vært flere enkeltdager når smertene har blitt for kraftige.

FORTVILET: Ørjan Stendal følte seg presset til å si opp jobben som butikksjef i Jernia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.

Dagbladet har spilt av lydbåndet for stipendiat og arbeidsrettsekspert Marianne Hotvedt ved Universitetet i Oslo.

- Her er jo arbeidstaker faktisk syk. Da har arbeidsgiver en plikt til å legge arbeidet til rette for ham. Det virker som det er et problem at han er borte når han er syk, men slik kan det ikke være. Syke har et særskilt sterkt stillingsvern og det varer i ett år etter sykdommen inntrådte, sier hun.

- Jeg har jo sendt inn sykemelding, sier Stendal til sjefen.

Til Dagbladet forteller han at han sendte sykemeldingene i vanlig post, han sendte epost og varslet om sykdommen, og han la sykefraværet inn i Jernias personalbase der man legger inn overtid og fravær. Det han ikke gjorde var å ringe i tillegg.

- Du gir f. Du har ikke noe respekt. Du bare forlater butikken du. Men det går jo ikke akkurat på skinner med omsetningen her heller, tordner Holt.

Han nevner ikke omsetningsveksten fra 5,7 millioner til 7,5 millioner fra 2014 til 2015. Resultatet gjorde at Stendal fikk reise til Paris sammen med drøyt ti andre butikksjefer i Norge som utmerket seg positivt.

- Jeg kan med et pennestrøk, jeg gjentar med et pennestrøk, legge ned hele denne butikken, men jeg vet at den kommer til å gå bra.

 
 

Hånda til Holt smalt i bordet.

Ryddegutt

Jernia er ingen suksesshistorie for Stein Erik Hagen. Siden han tok full kontroll over jernvarekjeden i 2006 har den et samlet underskudd før skatt på over hundre millioner kroner. I august i fjor ble Holt satt inn som ryddegutt.

- Jeg sier ikke at du er det, men mange av de som sitter på andre sida av bordet for meg er lønnsmottakere. Det er det eneste de klarer å komme tidsnok til er å gå i banken for å hente pengene sine. Sånne mennesker jobber ikke jeg med. Jeg kommer til å forfølge hver jævel som er en freerider i systemet mitt. Derfor er jeg blitt hentet inn til den jobben her. Å tro at Jernia er et jævla sosialkontor - den tiden er forbi. Det er det jævlig mange rundt meg som har merka. Det kommer du til å merke også.


HØR LYDOPPTAK: Audun Holt spør Ørjan Stendal om fravær fra jobben.

Det var stort sett Holt som snakket, men her grep Stendal ordet:

- Dere har ikke gitt meg en sjans til å forberede meg på dette i det hele tatt. Hadde dere gjort som dere skulle så hadde jeg fått en saksliste.

Så smalt det i bordet igjen.

- Den dagen jeg kaller inn til drøftelsesmøte må du stille med advokat. Da kommer vi med advokater også og du skal få jævla god tid til å forberede deg. Men jeg har valgt nå å ikke ta drøftelsesmøte, men vi kan gjerne gjøre det, Det har jeg ikke noe problemer med. Dette er ikke første gang jeg sitter i sånne møter. Jeg har holdt på med dette i 20 år. Og i 20 år har jeg holdt på med sånne som deg som faen ikke gidder å levere.

- Dette møtet her det er så uproduktivt. Jeg sitter her alene og jeg har ikke fått forberedt meg, svarer Stendal.

- Det er ikke noe å forberede seg på. Jeg har rett til å snakke med mine ansatte.

- Jeg skulle bare gjerne fått vite hva det var dere ville på forhånd.

ØKTE OMSETNING: Under Ørjan Stendals tid som butikksjef ved Jernia, avdeling Knarvik, økte omsetningen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.

- Jeg er i min fulle rett til å snakke med deg.

 
 

Postdoktor Hotvedt mener et sentralt spørsmål er hva som er formålet med hele møtet. Er det å få ham til å slutte?

- Da skulle kravene til et drøftelsesmøte vært fulgt. Han skulle fått vite hva møtet handlet om slik at han kunne forberedt seg, og han skulle hatt anledning til å ta med seg en tillitsperson. Mye taler for at innholdet i dette møtet gjør at det i realiteten er et drøftelsesmøte. Da er hele formålet med møtet at arbeidsgiver skal høre arbeidstakers synspunkter, sier hun.

Løgner

Uten at Stendal har sagt noe som Holt mener er løgnaktig får han klar beskjed om å slutte å ljuge.

- Du har full mulighet til å svare for deg nå, men sitt for faen ikke og ljug meg rett opp i trynet, sier Holt.

For første gang hever butikksjefen også stemmen.

- Når har jeg løyet til deg? Kaller du meg en løgner?

- Nå klapper du igjen og hører hva jeg sier til deg. Jeg sier: Du sitter ikke og lyver til meg.

- Nei, jeg lyver ikke til deg.

- Jeg har ikke sagt at du skal eller har gjort det, men svar riktig. Ok? Dette er din siste mulighet.


HØR LYDKLIPP: Jerniatoppen Audun Holt smalt hånda i bordet da han ba Ørjan Stendal om å slutte å lyve, noe Stendal ikke hadde gjort.

Stendal skjønner at de vil ha ham ut, men han vil kjempe for jobben sin. Han vil vise dem at han kan drive butikken bedre.

- Ja, da tenker jeg at jeg har en jobb å gjøre, sier butikksjefen.

- Ja er du sikker på at du har det, egentlig?

- Ja, sier du at du sier meg opp?

- Nei, jeg sier ikke det, men tror du du vil kunne greie det? Tror du at du vil kunne få tilbake tilliten. Det har jeg aldri opplevd at noen har fått til. Jeg tror det vil bli forbanna tungt for deg, sier Holt.

- Det er mulig du har rett, men jeg tror jeg skal kunne greie det.

- Nei, jeg tror ikke det. Du kommer ikke til å få det til, og jeg kommer til å henge på deg 24/7. Jeg kan garantere deg at du kommer til å sykemelde deg for dette kommer du ikke til å få til. Jeg har vært borti sånne som deg før. Jeg sier ikke at du gjør det, men jeg tror det. Sånne mennesker løser det på denne måten.

Ga etter

Og Holt vant fram. Stendal innså at dette ikke kom til å gå, og samtalen gikk over i en diskusjon om sluttavtalen. Stendal vil ha et halvt års etterlønn. Holt tilbyr fire måneder.

- Fem, sier Stendal.

- Ha, ha — jeg kan gi deg fire måneder.

- Beklager, sier Stendal.

- De kommer til å ringe rundt og sjekke referanser. Du kommer til å bruke lang tid, det kan jeg love deg. Du kommer til å bli sykemeldt.

Da de reiser seg har butikksjefen med seg et tilbud om fire måneder og ti dager. Han skulle tenke på det.

BEKYMRET: Ørjan Stendal var mye bekymret i tiden etter konflikten med Jernia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.

- Så skrev jeg en epost til Audun Holt om at jeg ikke var villig til å gå inn på avtalen.

De neste to dagene gikk det flere eposter. Stendal ønsket at det skulle gå klart fram av avtalen at han var blitt oppsagt. Da ville han fått umiddelbar rett til ledighetstrygd. Det gikk ikke Holt med på og skrev tilbake:

«Som ledd i å hjelpe deg til å lykkes i din jobb som butikksjef i Jernia, vil vi stille med flere administrative ressurser fra Jernia som vil jobbe sammen med deg i butikken.»

- Det kan sikkert tolkes som at de skulle støtte meg, men jeg tolket det mer som at de skulle henge over meg, slik Holt sa i møtet, sier Stendal.

To dager etter møtet sendte han ny epost og aksepterer sluttavtalen.

- De presset meg til å si opp selv. Jeg fikk klar beskjed om at hvis jeg ikke sa opp selv ville de legge et så stort press på meg at jeg ville gi opp. Lite trivelig, sier Stendal.

Nå er han i gang med å starte opp en ny bedrift, men det er ikke lett.

- Det er tungt, det er det. Det er de evinnelige pengene.

Han skulle gjerne hatt jobben sin tilbake, men ikke under et slikt Jernia-regime som Holt leder.

- Det er ikke sånn det skal være. Jeg har ikke bare lyst på jobben min tilbake. Jeg vil at det skal bli kjent hvordan det er i Jernia-systemet. Mange har sluttet fordi de ikke vil være med på dette lenger.

Han forteller at han vet om flere butikksjefer som har liknende erfaringer med Audun Holt.

- Jeg har snakket med en del av dem, sier han.

Det var derfor han skrudde på opptakeren.

Holt omtaler også møtet i Knarvik som «et helt vanlig møte». (se egen sak lenger ned)

Uproft

Dagbladet spilte av lydopptaket for to av Norges fremste arbeidslivsforskere. De er ikke imponert over hvordan Jernia-toppen oppfører seg.

- Dette virker usedvanlig lite proft. Jeg er veldig overrasket over at en toppleder opptrer på den måten, sier forsker Robert Salomon ved Arbeidforskningsinstituttet (AFI).

MERKELIG SAMTALE: Arbeidslivsforsker Robert Salomon gir ikke Jernia-toppen mye skryt etter å ha hørt det skjulte opptaket. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.

- Dette er slikt vi som forskere får høre om når vi intervjuer arbeidstakere, men som vi ikke helt tror på. Vi tar det som overdrivelser. Men slikt skjer faktisk, sier Bitten Nordrik, også hun er forsker på AFI.

Begge reagerer både på formen på møtet og på innholdet.

- Det er helt utrolig at han ikke en gang har fått forberede seg. Budskapet burde på forhånd vært at det er misnøye med måten han gjør jobben på og kanskje også en spesifisering av de tingene det var misnøye med, sier Salomon.

De mener lydopptaket er viktig for å dokumentere hvordan det kan være i norsk arbeidsliv, men sier at hverdagen heldig vis er en annen for de fleste.

- Det er ikke slik man går fram i norsk arbeidsliv, selv om det kanskje er tendenser til at det blir mer og mer av slikt.

Salomon synes lederstilen minner om arbeidslivet i for eksempel USA. Der kan folk komme på jobben og møte et tømt kontor og en papirkurv på pulten.

- Alright, en barsk sjef kan gå rett på sak, men det får være måte på. Her er det ingen forsøk på å etablere fortrolighet. Muligheten til å få til en dialog er låst fra starten. Han får ingen rom til å komme med forklaringer.

MOBBETE: Ørjan Stendal følte seg presset til å si opp jobben som butikksjef i Jernia. Her er hans advokat Oddvar Lindbekk. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.

I følge forskeren er det Jernia som taper mest på å gå fram på denne måten, for hver gang de gjør slikt skaffer de seg en fiende som vil fortelle til alt og alle om hvor forferdelig bedriften er.

- Så langt det er mulig bør en god leder sørge for at man skilles som venner. Her ble det lagt opp til at dette var umulig. Uproft, sier Salomon.

Stendals advokat sier an aldri har hørt om tilsvarende.

JERNIA-EIER: Stein Erik Hagen eier Jernia-kjeden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.

- Det er et bøllete og uverdig møte som bærer preg av at man prøver å få arbeidstaker til å gi opp i den tro at har han ikke noe valg. Rettslig er det en omgåelse av stillingsvernsreglene. Overtrampene i denne saken, som blant annet omfatter sjikanering, til og med på uriktig grunnlag, samt trussel om å legge ned en butikk som har livets rett, er det groveste jeg har vært borte i. Derfor er ikke avtalen om å si fra seg jobben gyldig eller bindende, sier advokat Oddvar Lindbekk til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med Jernia-eier Stein Erik Hagen om saken, men han ønsker ikke å uttale seg.

Etter at det fredag ble klart at Holt går av sier Stendal dette:

- Jeg er lettet. Det har haglet med telefoner fra kolleger i Jernia i dag. Mange er glade og lettet over at Holt har sluttet, sier Stendal Dagbladet.

Advokaten hans sier at avgangen er en naturlig reaksjon når det ble kjent for de styrende organene hva Dagbladet var i ferd med å publisere.

- Det burde skjedd tidligere og han kunne kommet fram til dette på egen hånd. Nå kommer han til dette fordi han skjønner at han ikke får lagt lokk på saken. Dette bekrefter at Stendals framgangsmåte var riktig og nødvendig. Vi håper og forventer at Jernia følger opp dette med å tilby Stendal stillingen tilbake, sier Lindbekk.


LYDOPPTAK: Her kan du høre et lengre og redigert uttdrag av det skjulte opptale av samtalen mellom Ørjan Stensdal og Jernia-topp Audun Holt.

– Et helt vanlig møte

Jernia-toppen Audun Holt måtte gå av dagen etter at han hørte opptaket av seg selv.

Holt ville først ikke høre på lydopptaket fra møtet med Stendal, men ombestemte seg torsdag. Samme kveld fikk han høre gjennom opptaket i Dagbladets redaksjon. Det ble umiddelbar opprydding i Stein Erik Hagens organisasjon og Holt gikk på dagen.

Etter Holts avgang sier daglig leder i Jernias eierselskap Centurie, Ingar Steig Gunstad, at lydopptaket ikke gir et riktig bilde av Jernia-kulturen.

- Vi har ikke en sånn kultur hos oss. Dette er beklagelig, og vi må rydde opp og drive god butikk. Motiverte ansatte er viktig, sier Gunstad til Dagbladet fredag ettermiddag.

Men allerede 13. april besøkte Dagbladet Jernias hovedkontor på Sofiemyr utenfor Oslo. Da ble vi møtt av Audun Holt sammen med Jernias faste advokat Joakim Bakke-Nielsen og kommunikasjons og HR-sjef Per H. Dingsør.

De var svært misfornøyde med at Dagbladet ikke har oversendt alle spørsmålene på forhånd sammen med en liste over temaer vi ønsket å diskutere. Dagen før har vi på telefon vist til at vi har et lydopptak av møtet med Stendal og at vi ønsker å spille av opptaket for Holt og få hans forklaring til det.

De vil ikke bli filmet eller fotografert, og først vil de ikke høre på noe lydopptak. Men noen uker senere snur de og Jernia-toppsjefen Audun Holt fikk altså høre gjennom hele opptaket torsdag kveld.

- Vi har ofte slike møter. Oftest er det regionleder som har disse møtene, men nå var jeg på reise sammen med regionleder i Hordaland. Det er de samme punktene vi går gjennom med alle butikksjefer. Dette var et helt vanlig møte for å gjennomgå driften, sier Holt.

Han viser til at det var regionlederen som kalte inn til møtet og at han ikke kjenner til hva som ble sagt til Stendal i forkant. Men han husker at møtet eskalerte.

- Møtet kunne sikkert vært løst på andre måter, sier Holt.

- Hva kunne du gjort annerledes?

- Budskapet hadde vært det samme, men det kunne vært presentert på en annen måte. Det har jeg ingen problemer med å beklage.

- Det aller første som skjer når dere treffes, er at Stendal spør «hva skyldes ærendet?». Hvorfor fikk han ikke vite hva møtet skulle handle om?

- Det var ikke jeg som kalte inn til møtet. Det var min regionleder. Jeg skal ikke laste henne for det, men i utgangspunktet er det ikke jeg som tar slike samtaler. Dette er i utgangspunktet ikke et drøftelsesmøte eller et alvorlig møte. Hadde det vært et mer alvorlig møte hadde det vært en mer alvorlig innkalling, sier han.

- Hotvedt stiller spørsmål ved om avtalen er inngått under press?

- Dette er over hodet ikke under press. Det viser epostene som ble sendt etter møtet.

Han viser også til at det ikke var satt noen akseptfrist på sluttavtalen og at Stendal derfor kunne brukt lenger tid til å tenke seg om, dersom han ønsket det.

- Du garanterer at han kommer til å bli sykemeldt og du sier du skal henge over ham 24/7?

- Det er riktig at jeg sa det. Ingen i norsk arbeidsliv får lov til å være på jobb uten å gjøre noe.

- Men du kan vel erkjenne at dette var litt spissformulert? skyter advokaten inn.

- Det var nok i overkant spissformulert, jeg kan innrømme det. Jeg kunne nok ha moderert setningen et par hakk, sier Holt.

- Hvorfor ble det så hissig stemning?

- Denne saken har flere sider og det er uheldig også for ham om vi skulle utlevere alt.

- Både Hotvedt og arbeidslivsforskerne sier møtet i realiteten kan betraktes som et drøftingsmøte. Hvorfor følger dere da ikke reglene for slike møter?

- Det var overhodet ikke et drøftingsmøte. Advokat Bakke-Nilsen bistår i alle drøftingsmøter.

- Så formålet med møtet var ikke at Stendal skulle slutte?

- Overhodet ikke.

- Stendal sier han har vært syk og har levert sykemelding. Sykemeldte har et særlig stillingsvern, også etter sykemeldingsperioden.

- Jeg tror han fortalte at han var syk. Men jeg går ikke rundt og sier opp sykemeldte mennesker. Det er det ingen som gjør i norsk arbeidsliv.

- På den ene siden sier du at du har tro på at butikken kan gå bra, men samtidig sier du at du kan legge den ned med et pennestrøk. Hvorfor ville du valgt å legge ned en butikk som går bra?

- Den gikk jo ikke bra. Det er jo poenget her. Vi har ganske mange ansatte. Vi legger ikke ned en butikk for å straffe ansatte. Men jeg har muligheten til å legge ned enhver butikk, i samråd med styret.  Vi må ha de beste butikkene oppe og gå til enhver tid. Hvis butikken ikke går bra så vil jeg legge den ned. Hvis jeg tror på den så vil jeg satse på den.

De mener epostkorrespondansen etter møtet viser at Stendal sa opp frivillig og at han forsøkte å forhandle fram en løsning som innebar at han urettmessig ville motta arbeidsledighetstrygd.

- Det var veldig tydelig for meg at jeg var uvelkommen. Det kan alle høre på lydbåndet. Derfor oppfattet jeg situasjonen som en oppsigelse selv om jeg skrev under selv.  Da er det klart at jeg ønsket å få trygd fra dag én. Uansett hva jeg hadde gjort så hadde jeg tapt, sier Stendal.