Dagbladet Logo
Dagbladet Logo

Gloria (16): Solgte sex utenfor Oslo City

Scroll ned

UNG: Gloria solgte sex i området rundt Oslo City. Flere kunder mente hun så for ung ut. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet

Lukk meny Vis meny Barnas historier

Da hun dukket opp på Pro-senteret var Gloria (16) forkjølet. Hun ville til legen.

Hun fortalte at hun hadde bodd med moren og lillesøsteren i hjemlandet Nigeria - men at de hadde vært veldig fattige, moren hadde solgt vannposer på gata for å prøve å skaffe mat til barna sine. En dag hadde Gloria møtt en europeisk kvinne som sa hun skulle hjelpe henne med å komme seg til Europa. Der skulle Gloria jobbe som barnevakt for en europeisk familie, sa kvinnen. Jenta øynet sitt livs store mulighet, tok gladelig imot flybilletten kvinnen ga henne og ble med henne til Hellas' hovedstad Aten.

- Nå skylder du meg 450 000 kroner, sa menneskesmugleren.

 
 

Som flere andre nigerianske kvinner Dagbladet har vært i kontakt med, kalte Gloria smugleren bare for «madam» i sine samtaler med norske myndigheter.

Trusler mot mor

Gloria fikk beskjed om å skaffe seg en jobb, og at hun jevnlig ville få besøk fram til hun hadde betalt ned all «gjelden» sin. Hun begynte å selge kroppen sin til italienske menn, men tjente ifølge seg selv bare 5000 euro på tre år. «Madam» ble rasende, og truet med å kidnappe Glorias mor i Nigeria. «Madam» besluttet at Gloria skulle reise til Norge. Der var det større penger å hente.

I midten av februar 2013 ankom Gloria Norge - sammen med «madam» og en gjeld på 400 000 kroner. Beskjeden fra «madam» var som følger:

 
 

- Tjen penger, ellers tar vi moren din.


Gloria (16)

Så for ung ut

Da Gloria kom på døra hos Pro-senteret, hadde hun solgt seg i området rundt Oslo City. Det var ikke så mange kunder som hadde ønsket å kjøpe sex av henne, fortalte Gloria seinere - fordi hun så for ung ut. Om nettene sov hun enten på Oslo S eller på gata.

Pro-senteret vurderte jenta som svært sårbar, og barnevernvakta vurderte det som svært sannsynlig at hun ville bli tvunget til videre prostitusjon. 22. februar 2013 fikk hun beskyttelse etter §4-29, uten mulighet til å kommunisere eller bevege seg fritt.

Dagbladet har ikke lykkes å spore opp bistandsadvokat eller verge i saken. Dagbladet kjenner ikke Glorias reelle identitet. Dagbladet har endret barnas navn og anonymisert enkelte detaljer i deres historier.