- 0-0 holder i Køben

TRONDHEIM (Dagbladet): 86 minutter og 13 målsjanser inn i årets mest enveiskjørte fotballkamp ordnet Frode Johnsen det som måtte komme - en scoring. Etterpå - på ineffektivitetens alter - tok han brodden av problemet med et verbalt hælspark.

- Det holder med 0- 0 i Køben, sier RBK-spissen og gliser. Og spiller ballen i retning eget forsvar. Og forteller samtidig at Rosenborg-spillerne ikke er særlig bekymret over at de ikke scoret ei tønne full mot Moss.

Det var bare en sånn dag på jobben.

- Nettopp, sier Harald Martin Brattbakk - en av mange gode avsluttere med dårlige avslutninger i går kveld.

- Hvis det vi så i denne kampen hadde vært en trend, ville det vært grunn til bekymring. Men det er ikke det - vi var bare for upresise og for dårlige. I avslutningsfasen. I denne kampen.

- Problemet oppstår fordi vi ikke scorer på en av de sjansene vi får tidlig i kampen, sier Nils Arne Eggen.

- Og vi pleier å gjøre det i slike matcher. Men når vi ikke gjorde det, ble vi urolige foran mål. Når det blir for lett, kan det bli sånn i fotball.

Vårens kjøp

Altså for vanskelig. Å score mål. Inntil stopper-vrakede Azar Karadas kom inn åtte minutter før slutt. For vårens kjøp fra Bergen trengte ikke mer enn fire minutter og en vakker og presis crossball fra Dagfinn Enerly på å heade Frode Johnsen en ferdigscoret mulighet.

Sjøl om det holder med 0- 0 i København kunne ikke RBK-spissen unngå å score på den returen Karadas sørget for med sin gode heading i stanga.

Roar Strands 2- 0 ble derfor en kuriositet via et Moss-bein på overtid. Men viktig å merke seg ved også den scoringen: Dagfinn Enerlys crossball. Og derfor spiller nok Enerly istedenfor Trond Fredrik Ludvigsen fra start mot Brøndby onsdag kveld.

I går var det omvendt.

- Man behøver ikke være sjeftrener for å se at vi trengte Azars luftstyrke, sier Eggen tørt.

- Eller for å se at han Dagfinn slår noen veldig gode innlegg. Og sjøl om vi ventet vel lenge med å score i denne kampen, så var jeg ikke spesielt urolig, sier Eggen.

- Trøkket var jo så stort at mål måtte det bli før eller seinere.

Arvtaker

Sør-afrikanske Macbeth Sibaya spilte sin første Rosenborg-kamp fra start i Bent Skammelsruds rolle. Sjøl et godt stykke unna den orken som kreves i trøndernes hjerteposisjon, viste han kvaliteter som forteller at han kan bli en strålende arvtaker.

- Han (Sibaya) er tung, har trent mye og derfor holdt det med en omgang, forklarer Eggen.

- Jeg satt inn Bent etter pause fordi vi måtte «back to basic». Men han har mye godt i seg og er veldig spennende. Derfor må vi gi ham tid.

- Jeg visste ikke at den rollen jeg fikk i denne kampen er viktig for laget, sier Sibaya til Dagbladet.

- Og for meg er det uvant å spille sånn. Men jeg føler at det gikk OK sjøl om jeg ble sliten. Og derfor er jeg ikke lei meg for at treneren - og han kan mer om Rosenborg enn det jeg gjør - tok meg av banen i pausen.

Ut over Frode Johnsens meget presise forhåndsanalyse av hva som skal til for at Rosenborg helt sikkert blir et mesterligalag for åttende året på rad, var ikke Brøndby-kampen noe tema i går kveld. Det blir den først i dag. Og i morgen reiser Eggen og kompani til Kongens by med 1- 0 ledelsen fra Lerkendal.

SÅ DEILIG, SÅ DEILIG: Nok en gang avgjorde Rosenborg en kamp i sluttminuttene. Frode Johnsen sørget for 1- 0 i det 86. minutt - og sendte seg selv og Lerkendal i ekstase. På overtid satte Roar Strand spikeren i kista med 2-0.