Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

0 mål - 0 poeng

Fem bortekamper har endt med fem tap, 13 baklengs og null scoringer for Molde. I dag møter de Viking i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet rett og slett ikke hvorfor vi er så dårlige på bortebane. Jeg synes vi har produsert mange, store sjanser, men frustrerende nok klarer vi ikke å score mål. Kanskje vi blir for passive og lar hjemmelaget styre for mye? Nei, jeg vet ikke, sier Molde-trener Odd Berg til Dagbladet.

Også Bryne lider av borteskrekk. De har tapt samtlige seks bortekamper så langt i sesongen, men har i det minste klart å banke inn noen mål. Dessuten plukker de godt med poeng på hjemmebane.

- Vi får prøve å rette opp statistikken mot Viking. Det er bare et tidsspørsmål før den første borteseieren kommer, sier Berg.

Sterk i troen

Molde er tradisjonelt et sterkt bortelag. De siste ti sesongene har de årlig vunnet fem-seks bortekamper. For inneværende sesong ser det rimelig stygt ut. Men i Molde er man sterke i troen.

- Hadde vi ikke hatt troen på at det går bra, kunne vi like godt holdt oss hjemme. Vi kan fremdeles vinne fem- seks bortekamper i år, sier Berg - vel vitende om at det begynner å haste noe voldsomt.

Han understreker at laget forbereder seg på samme måte enten det er hjemme- eller bortekamp.

- Vi fokuserer ikke på bortestatistikken i det hele tatt. Det er det bare journalistene som gjør, sier Molde-treneren, som ble kastet inn for en uønsket Gunder Bengtsson i mai i år.

- Blir spillerne preget av den dårlige bortestatistikken?

- Nei. Som sagt; det er bare et tidsspørsmål før det løsner, sier han.

Komfortabel

Molde har i de siste kampene lagt om til et 4- 3- 3-system. Det blir også benyttet mot Viking i dag.

- Jeg og spillerne er komfortable med den formasjonen og kommer til å satse på den framover. Det er godt å ha den tryggheten i bunnen. Da vil også resultatene komme etter hvert. Husk at vi er bare halvveis i sesongen, sier Berg.

Også friskmeldte Arild Stavrum tror det løsner for moldenserne i høstsesongen. Han har en god magefølelse foran Viking-kampen i kveld.

- Viking er knallgode hjemme, så for oss blir det nok et av årets tøffeste borteoppgjør. Men serien har så langt vist seg å være helt åpen. Alle slår alle. Og vinner vi mot Viking, passerer vi både Vålerenga og Lyn på tabellen. Det hadde vært deilig, sier Stavrum.

MOT RBK 14.6.: Moldes trener Odd Berg har nettopp sagt sin hjertelige mening om dommer Rune Pedersens innsats etter tapet for Rosenborg, der Berg mente at RBK-keeper Espen Johnsen burde vært utvist. Magnus Kihlberg (t.v.) er enig med sin trener.