0 straffespark på 18 kamper

Start leder tabellen og har scoret flest mål av alle lagene i Tippeligaen. Det gjør de uten å ha blitt tildelt en eneste straffe.

-  Det er meget merkelig for å si det sånn, bemerker Start-trener Tom Nordlie.

-  Da vi spilte i 1. divisjon i fjor, fikk vi vel 10 straffespark. Jeg trodde det var fordi vi angrep mye, men det har vi jo gjort i år også.

-  Derfor har jeg ingen god forklaring, sier Nordlie til Dagbladet.

Denne sesongen har Fredrikstad fått flest straffespark. Drillos gutter har fått seks, mens Rosenborg, Vålerenga og Lyn har fem.

-  Burde hatt straffe

Lillestrøm har i likhet med Start ikke fått en eneste straffe etter 18 spilte serierunder.

-  Kanskje det har noe å gjøre med at jeg og Uwe (Rösler) er trenere, fleiper Nordlie.

Han kan ikke huske å ha opplevd noe tilsvarende i trenerkarrieren.

 ENGASJERT: Start-trener Tom Nordlie gir alt på sidelinja under kampene og syns det er merkelig at topplaget i Tippeligaen ikke er blitt tildelt ett eneste straffespark. -  Da vi spilte i 1. divisjon i fjor, fikk vi vel 10 straffespark, sier Nordlie. Foto: Jan L. Dahl
ENGASJERT: Start-trener Tom Nordlie gir alt på sidelinja under kampene og syns det er merkelig at topplaget i Tippeligaen ikke er blitt tildelt ett eneste straffespark. - Da vi spilte i 1. divisjon i fjor, fikk vi vel 10 straffespark, sier Nordlie. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

-  Jeg har aldri opplevd noe sånt før, verken i Odd, Sandefjord eller Vålerenga. Det har vært situasjoner hvor vi burde hatt straffe i år også. Vi kan ikke bruke energi på noe vi ikke får gjort noe med. Men når Fredrikstad har seks og vi null, er det en radikal forskjell.

-  Vinner vi serien uten å ha fått straffe, er det jo mildt sagt spesielt, sier Tom Nordlie.

Samtidig som Start aldri får straffe, leder de fair play-konkurransen til NFF. Tom Nordlie nekter for at han har hatt en finger med i spillet.

-  Jeg er ikke overrasket. Jeg tror vi har fått 18 gule kort i år, og ikke ett av dem har vært for kjeftbruk. Vi jobber faktisk bevisst med det.

-  Hva med din berømte finger mot Lyn?

-  Det er den eneste episoden på fem år, sier Nordlie.

Best på fair play

Start er ifølge NFF best på pulikumsopptreden, offensivt og positivt spill, respekt overfor motstander og antall kort. I tillegg deler de førsteplassen med Rosenborg og Aalesund når det gjelder respekt og oppførsel overfor dommerne.

Belønningen kommer i hvert fall ikke i form av straffespark.

-  Vi får håpe det gir et riktig bilde at Start ikke har fått straffespark, sier dommerkonsulent Rune Pedersen til Dagbladet. -  Kanskje spillerne til Start er flinke til å komme seg unna, eller at andre lag er forsiktige med Start. Jeg velger å tro at dette er tilfeldig.