NESTEN: Henrik Kristoffersen var to fattige hundredeler unna pallen i dagens slalåm. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
NESTEN: Henrik Kristoffersen var to fattige hundredeler unna pallen i dagens slalåm. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

0,02 fra pallen: - Det blir ikke mindre bittert av at folk spør meg om det

Nesten for Kristoffersen.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Med den andre omgangen kom også snødrevet i Beaver Creek, og med snøværet kom Henrik Kristoffersen.

20-åringen fra Rælingen kjøre inn til bestetid. Medalje ble det derimot ikke, men det var ikke langt unna.

Da Felix Neureuther slo nordmannen med to hundredeler, var det alt som holdt Kristoffersen ute fra pallen.

- Det blir mer og mer bittert for hvert sekund som går. Og det blir ikke mindre bittert av at folk spør meg om det, sier han i målområdet etter rennet.

Mange år igjen Bare gullvinner Jean-Baptiste Grange og svenske Markus Larsson var raskere enn nordmannen i den andre omgangen. Det var med andre ord førsteomgangen som ødela medaljesjansene.

- Jeg taper noen steder i den andre omgangen også, men nå føler jeg for alvor at jeg er tilbake der jeg var i fjor. Det er der jeg bør være. Bortsett fra et lite parti i den første omgangen leverer jeg veldig bra skikjøring, sier han til Dagbladet.

Han gjentar det han har sagt tidligere - at progresjonen er der den skal være.

- Jeg har tatt nye steg, og jeg tror selv at jeg har knekt koden. Det kan bli morsomt i årene framover. Jeg er jo ikke sånn altfor gammel ennå. Jeg har sagt jeg skal stå på ski til jeg er 35 og da har jeg fortsatt 14-15 år igjen, humrer han.

Svenskene misset Svenskeduoen Mattias Hargin og Andre Myhrer lå meget godt an etter 1. omgang. Men svenskene fikk det ikke til å stemme i omgang to. Begge to tapte mye til Jean-Baptiste Grange underveis, og kjørte i mål bak Henrik Kristoffersen.

Alexander Khoroshilov leverte en kruttsterk 1. omgang, og kjørte for medalje. Det presset taklet ikke russeren som bare kjørte inn til en 8. plass.

Bare Marcel Hirscher kunne hindre fransk gull. Men storfavoritten hektet like før mål. Dermed kunne Grange, som ikke har vunnet noe på fire år, juble for seier.

MANGE ÅR IGJEN: Sebastian Foss-Solevåg kunne koste på seg et smil etter en niendeplass. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
MANGE ÅR IGJEN: Sebastian Foss-Solevåg kunne koste på seg et smil etter en niendeplass. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Grange var bra hele veien. Han har vært forbildet mitt lenge. Det er kult at han er tilbake, sier Kristoffersen.

Kjørte seg opp Sebastian Foss-Solevåg lå på en 17. plass etter 1. omgangen. Omgang nummer to startet også trått for nordmannen, men mot slutten fikk han virkelig opp dampen. I mål var 0,07 foran tyske Linus Strasser. Tre utøvere utfordret nordmannens ledertid uten å lykkes, før svenske Markus Larsson gruset tiden.

Foss-Solevåg kunne likevel koste på seg et smil etter å ha sett resultatlista. Den viste nemlig en sterk 9. plass.

- Nå har jeg en niendeplass fra VM og OL. Jeg og henrik er de yngste i topp 15 så vi har mange år igjen. Vi får ta med oss det, sier han.

Espen Lysdahl var femtemann ut i 2. omgang. Også han hadde store problemer i den norsksatte-løypa i 1. omgang, men i den italiensksatte-løypa i 2. omgang, gikk det bedre for Lysdahl, som kjørte inn til ledertid. Det skulle vise seg å være nok til å kjøre seg opp ti plasser.

- Jeg er ganske fornøyd. Jeg kan mer og jeg vet det sitter enda mer inne, så jeg er brukbart fornøyd, sier han.

FORNØYD: Espen Lysdahl var greit fornøyd med andreomgangen sin da han kjørte seg opp ti plasser. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
FORNØYD: Espen Lysdahl var greit fornøyd med andreomgangen sin da han kjørte seg opp ti plasser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer