Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

1 278 000 000 grunner til å overbevise

I kveld kan Bale og Neymar vise at de er verdt supersummene.

DYR DUO: Og i kveld kan de stå ansikt til ansikt i El Clasico for første gang, Neymar og Gareth Bale. Foto: SCANPIX/AFP/ JOSEP LAGO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
DYR DUO: Og i kveld kan de stå ansikt til ansikt i El Clasico for første gang, Neymar og Gareth Bale. Foto: SCANPIX/AFP/ JOSEP LAGO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

(Dagbladet): 1,3 milliarder kostet hatoppgjørets nye superstjerner, og Real Madrid-waliseren sto for nesten to tredeler av summen.

Hittil har ikke tilbakebetalingen vært overveldende.

1 278 000 000 grunner til å overbevise

Gareth Bale har slitt med skadeproblemer siden den gode debuten, mens Neymar først og fremst har vist sin ypperste klasse i periodene Barcelonas andre gullfot, Leo Messi, har vært ute av laget.

Ingenting ville vært bedre enn å overbevise i sitt første El Clasico.

Bale på benken? Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har gjort det klart at Gareth Bale er aktuell for startoppstillingen på Camp Nou i ettermiddag, men det vil kreve baller (den andre typen) å vrake en glimrende Angel Di Maria fra høyrekanten.

EL CLASICO-HISTORIEN I BILDER: 27. april 2011: Tidligere Real Madrid-spiller Chendo i slåsskamp med Victor Valdez under Champions League-møte i Madrid. Oftere enn nødvendig de siste årene har toppmøtet blitt merket av scener som dette. Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
EL CLASICO-HISTORIEN I BILDER: 27. april 2011: Tidligere Real Madrid-spiller Chendo i slåsskamp med Victor Valdez under Champions League-møte i Madrid. Oftere enn nødvendig de siste årene har toppmøtet blitt merket av scener som dette. Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera Vis mer

- Bale kom inn da kampen hadde mistet intensiteten. Det hjalp ham ikke til å spille bedre, men det var viktig for ham å få litt tid på banen. Nå tror jeg han er klar til å starte en kamp, sa italieneren etter seieren over Juventus onsdag.

På motsatt side av banen regjerer Cristiano Ronaldo, men åpningen for Bale kan komme der dersom Ancelotti velger å fjerne Karim Benzema og dytte Ronaldo opp.

Den største kampen Dersom Bale må slite benken fra start, får kanskje Neymar muligheten til å skinne først. I Leo Messis fravær glødet brassen tidvis i argentinerens rolle, blant annet mot Valladolid, men mot Milan i midtuka var Messi tilbake fra start, og scoret selvfølgelig umiddelbart.

Det gjenstår fortsatt litt arbeid med tanke på å finne flyten i samme ellever som Messi.

- El Clasico er den viktigste kampen for enhver spiller. Det er den alle vil være en del av. Dette blir min første, og jeg håper å få en stor debut, helst seier, sier Neymar til Barca TV.
Ikke avgjørende Barcelona leder La Liga tre poeng foran Real Madrid før oppgjøret i ettermiddag, og har også et overtak i statistikken: Av de ti siste liga-clasicoene har Barcelona vunnet seks og bare tapt to.

Forrige møte mellom de to i serien endte imidlertid med Real Madrid-seier på hjemmebane.

- Det er ikke noen vits å overdrive betydningen av en seier på Camp Nou. Sesongen er lang, og tre poeng er ingenting. Vinner vi ikke i Barcelona har vi god tid på å tette luka, sier Sergio Ramos om duellen.

- Vinner vi, er det et stort steg framover.

PS! Kveldens El Clasico er også det første for trenerne Carlo Ancelotti og Tata Martino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling