BLE UTBRENT: Per-Mathias Høgmo, her etter sykmeldingen i Rosenborg, sluttet som RBK-sjef etter å ha blitt utbrent i jobben.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BLE UTBRENT: Per-Mathias Høgmo, her etter sykmeldingen i Rosenborg, sluttet som RBK-sjef etter å ha blitt utbrent i jobben. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer

1 av 4 topptrenere blir utbrente etter sesongen

Ny forskning.

(Dagbladet): Utbrente idrettsutøvere hører du sjelden om, og ikke siden Per-Mathias Høgmo ble utbrent som Rosenborg-trener har du hørt om utbrente ledere i toppidretten.

Nå kommer en ny doktorgradsstudie ved Norges Idrettshøyskole som viser at problemet er gedigent, melder skolen i en pressemelding.

- Ett vesentlig funn er at så mange som én av fire trenere opplever høy grad av utmattelse mot slutten av konkurransesesongen, skriver NIH i pressemeldingen.

- Dette er høye tall som både idrettsorganisasjoner og trenerutdanninger må ta tak i om vi ønsker at gode trenere skal fungere i trenerjobben over tid, sier Bentzen.

Det er doktorgradsstipendiat Marte Bentzen som har gjennomført studien. Hun forsvarer den på NIH neste torsdag, og varsler flere interessante funn.

Blant annet at man ikke trenger å mislykkes som trener for å gå i veggen.

- Studiene viser ingen statistisk sammenheng mellom dårlig resultatoppnåelse og utmattelse hos trenerne, sier Bentzen i pressemeldingen.