Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

1 av 4 topptrenere blir utbrente etter sesongen

Ny forskning.

BLE UTBRENT: Per-Mathias Høgmo, her etter sykmeldingen i Rosenborg, sluttet som RBK-sjef etter å ha blitt utbrent i jobben.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BLE UTBRENT: Per-Mathias Høgmo, her etter sykmeldingen i Rosenborg, sluttet som RBK-sjef etter å ha blitt utbrent i jobben. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utbrente idrettsutøvere hører du sjelden om, og ikke siden Per-Mathias Høgmo ble utbrent som Rosenborg-trener har du hørt om utbrente ledere i toppidretten.

Nå kommer en ny doktorgradsstudie ved Norges Idrettshøyskole som viser at problemet er gedigent, melder skolen i en pressemelding.

- Ett vesentlig funn er at så mange som én av fire trenere opplever høy grad av utmattelse mot slutten av konkurransesesongen, skriver NIH i pressemeldingen.

- Dette er høye tall som både idrettsorganisasjoner og trenerutdanninger må ta tak i om vi ønsker at gode trenere skal fungere i trenerjobben over tid, sier Bentzen.

Det er doktorgradsstipendiat Marte Bentzen som har gjennomført studien. Hun forsvarer den på NIH neste torsdag, og varsler flere interessante funn.

Blant annet at man ikke trenger å mislykkes som trener for å gå i veggen.

- Studiene viser ingen statistisk sammenheng mellom dårlig resultatoppnåelse og utmattelse hos trenerne, sier Bentzen i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!