1. divisjons-toppscorer på billigsalg

175 000 for Kvalheim.

(Dagbladet.no): 22 seriemål på 28 kamper blir lagt merke til i norsk fotball. Klart Kenneth Kvalheim (30) er en ettertraktet spiss når overgangsvinduet åpner etter sesongslutt.

Nå viser det seg at Notodden-toppscoreren også er en billig mann å kjøpe.

Varden skriver i dag at den tidliger Hønefoss-angriperen kan kjøpes for bare 175 000 kroner - av tippeligaklubber.

- Det er riktig. Jeg gjorde den avtalen da jeg signerte min nåværende kontrakt, sier Kvalheim til avisa.

Han har hørt rykter om at minst én tippeligaklubb er interessert. Og vet at 1. divisjonskollega Moss har forhørt seg. Kortest vei er det til Odd Grenland, og dem spiller han gjerne for.

- En spennende storklubb som garantert vil opp igjen om de skulle gå ned. Og for Odd er vel ikke 175.000 kroner gambling. Lykkes jeg ikke, får de nok solgt meg for mer, sier Kvalheim til avisa.

Nylig bekreftet Kvalheim overfor Hamar Arbeiderblad at også Ham-Kam kan være aktuelt, og at flere klubber snuser på ham.

- Det er ikke noe konkret, men det har vært prat om Molde, Lyn og Strømsgodset, sa Kvalheim til avisa.

82 MÅL PÅ KNAPT TRE SESONGER: Kenneth Kvalheim (t.v) bøtter inn mål for Notodden. Hvis en tippeligaklubb ønsker seg 30-åringen kan de bare bla opp med 175 000 kroner. Foto: Scanpix
82 MÅL PÅ KNAPT TRE SESONGER: Kenneth Kvalheim (t.v) bøtter inn mål for Notodden. Hvis en tippeligaklubb ønsker seg 30-åringen kan de bare bla opp med 175 000 kroner. Foto: Scanpix Vis mer

Odd har foreløpig ingen planer om et framstøt for å sikre seg toppscoreren. For per i dag er det usikkert om klubben spiller i toppdivisjonen neste år.

- Dessuten er ikke spissplassen den posisjonen hvor vi leter etter spillere. Vi har mange angrepsspillere, som vi fremdeles har stor tro på, sier Odd-sportssjef Hallvar Thoresen til Varden.