1. divisjonskamp må spilles på nytt

NFF tok Altas protest til følge etter kampen mot Nybergsund-Trysil.

||| 1.-divisjonskampen mellom Alta og Nybergsund-Trysil må spilles på nytt. Det har Norges Fotballforbund besluttet etter å ha behandlet Altas protest.

Alta scoret 3-2 like før full tid, og spillerne jublet for et resultat som var sårt tiltrengt for klubben, men dommeren blåste spillet i gang igjen mens seks Alta-spillere fortsatt var inne på Nybergsunds banehalvdel.

Nybergsund-spillerne gikk rett i angrep og utlignet til 3-3. Alta leverte etter kampen protest, og denne tas til følge av doms- og sanksjonsutvalget i NFF.

Vurderer anke - Dette høres helt merkelig ut. Men vi har sikkert en ankemulighet, sier Nybergsund-trener Ola Brenden til VG Nett.

I Alta-leiren ble imidlertid beskjeden tatt imot på en litt annerledes måte.

- Jeg har vært i fotballen i 25 år og aldri opplevd at fotballforbundet har dømt omkamp på denne måten. Vi er veldig glade for denne avgjørelsen, sier Alta-trener Aasmund Bjørkan.

Grov dommerfeil Utvalget mener dommeren ikke kan ha vært i tvil om regelen, ettersom han uttalte at han var «rimelig sikker på at Alta var på rett side».

- Utvalget har likevel kommet til at dommerens beslutning dekkes av alternativet «skyldes en grov feil ved dommerens forståelse av regelverket», heter det fra utvalget.

Dommeren skal ha forklart at han trodde Alta hadde en spiller på feil banehalvdel da spillet ble satt i gang.

- Dommeren har med dette tatt en avgjørelse som er i strid med spilleregel 8, konkluderer utvalget.

Utvalget mener også det er overveiende sannsynlig at dommerens feil påvirket utfallet av kampen. Derfor må kampen spilles på nytt.

(NTB)