SÅNN PASSE GOD: Marit Bjørgen konkurrerer mest med seg selv om dagen. På 15 kilometer fristil i Davos distanserte hun resten av feltet.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
SÅNN PASSE GOD: Marit Bjørgen konkurrerer mest med seg selv om dagen. På 15 kilometer fristil i Davos distanserte hun resten av feltet.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

1. Norge 2. Norge 3. Norge 4. Norge

Marit Bjørgen i egen klasse da den norske dominansen fortsatte.

Vi fulgte løpet i langrennsstudio!

(Dagbladet): Det har vært skrevet mye om de norske jentenes totale dominans i langrennssirkuset så langt denne sesongen.

På 15 kilometer fristil i Davos i dag tok det helt av.

Marit Bjørgen knuste alle (som vanlig), men denne gangen fikk hun følge av nesten hele det norske laget helt i toppen.

Vibeke Skofterud klatret endelig til andreplass på pallen bak skidronningen, Therese Johaug fulgte opp med en tredjeplass, mens Marthe Kristoffersen leverte knallsterkt med en fjerdeplass.

- I dag var det et helt utrolig løp. Jeg hadde fantastiske ski, og kroppen fungerte veldig bra. Det er ingen selvfølge at jeg skal vinne alle løp, men jeg jobber knallhardt for å være der, sier Marit Bjørgen til NRK.

- Jeg føler jeg har et lite psykisk overtak på de andre, det er en god følelse. I tillegg er det en veldig god norsk dag, og det er artid med Marthe på fjerde, sier den suverene verdenseneren.

Helt rått
Også Therese Johaug er rimelig fornøyd med en tredjeplass.

- Det er ganske utrolig at det skiller fire tideler etter 15 kilometer, men jeg er veldig fornøyd, jeg følte jeg gikk bra på ski hele veien, sier Johaug til NRK.

- Det er helt rått at vi er fire norske på de fire første plassene, det er norsk mesterskap i dag, sier den norske jenta.

God kontroll
Som om ikke det var nok ble Kristin Størmer Steira nummer seks i mellomhøyden i Davos, bare skilt fra de norske jentene av polske Justyna Kowalczyk på femteplass.

- Det var vanvittig deilig. Jeg disponerte løpet godt, endelig, så jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde veldig god kontroll hele veien, sier Vibeke Skofterud, strålende fornøyd med å klatre en plass på pallen.

Marit Bjørgen var i en egen klasse hele veien, og ledet fra start til mål på intervallstarten i Sveits.

Til slutt var hun hele 41,8 sekunder foran Vibeke Skofterud da hun tok sin 49. verdenscupseier totalt.

Heidi Weng ble forøvrig nummer ni, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 16. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 45.