Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

10 000 hyllet Hushovd

Grimstad-oksen spurtvant i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere norske sykkellag håpet å ta skalpen til Thor Hushovd i dagens Sandefjord Grand Prix. Det ble med forsøket.

Crédit Agricole-rytteren gjorde det samme som han gjorde sist søndag på Champs-Elysées på søndag - og knuste alle i spurten.

Både Team Sparebanken Vest og Team Maxbo-Bianchi støtet en rekke ganger underveis, men Mads Kaggestad - som er Hushovds lagkamerat i Crédit Agricole - sørget for å holde feltet samlet til mål.

- Mads gjorde en kjempejobb. Det er faktisk ikke så enkelt å vinne sånne løp, og flere lag forsøkte å kjøre. Det var artig for Thor å vise seg fram for så mange tilskuere, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.no.

For vestfoldingene hadde møtt opp i hopetall for å få et glimt av vinneren av prologen og sisteetappen i Tour de France. Ifølge Kvålsvoll var løypa omkranset av over 10 000 tilskuere.

- Hvordan var spurten?

- Han startet langt bakfra, og hadde full kontroll, sier Kvålsvoll.

FULL KONTROLL: Konkurrentene hadde som forventet lite å stille opp med da Thor Hushovd klinte til i spurten. Foto: SCANPIX
FULL KONTROLL: Konkurrentene hadde som forventet lite å stille opp med da Thor Hushovd klinte til i spurten. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>POPULÆR:</B> Thor Hushovd opplevde rene idol-tilstander etter målgang i Sandefjord.