10 000 i bot for øl-reklamen

Lasse Kjus (29) ble i natt bøtelagt med 10000 kroner og må gi fra seg hele honoraret sitt fra det danske ølbryggeriet Carlsberg etter den famøse øl-reklamen som ble vist på MTV i romjula. I tillegg er videoen stanset fra framtidig visning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det betyr at topp-alpinisten har fått den strengeste boten skistyret har hjemmel for å gi uten å sende saken videre til sitt eget domsutvalg - i tillegg til at Kjus også i en redegjørelse har beklaget den negative omtale ølsaken har medført for norsk idrett generelt og skisporten spesielt.

Videre må Kjus gi fra seg hele honoraret han fikk for medvirkning i ølreklamen sammen med de tidligere toppalpinistene Pirmin Zurbriggen og Luc Alphand til Norges Skiforbund. Penger som skal øremerkes til rekruttering og fremme av alpinsporten.

- fra sitt hjem i Fredrikstad nærmere halv tolv i går kveld - mens mobiltelefonen kimer i ett sett.

Slik Dagbladet forstår det var skistyrets åtte medlemmer enstemmige i botens størrelse og at honoraret til Kjus skulle innbetales til Skiforbundet. Derimot skal det ha vært litt dissens om hva pengene skulle øremerkes til.

Misforståelse

Ifølge Kjus' forklaringer har denne saken oppstått som følge av en gedigen misforståelse. Kjus skal ha forstått det slik at Carslberg-reklamen bare skulle vises for ølbryggeriets gjester i lukkede forsamlinger under Alpint-VM i St. Anton i Østerrike i perioden 29. januar til 10. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer