10 000 italienere ønsker å hylle RBK på torget i Torino

- Det er helt sykt.

(Dagbladet): Etter hver seier denne sesongen har Rosenborg-spillerne feiret med sin helt unike sang. Videoene fra jubelscenene har spredt seg ikke bare rundt omkring i vårt langstrakte land, men over hele Europa.

Italienske fotballsupportere er blant dem som lar seg begeistre aller mest. Det har fått Filippo Sanangelantoni til å arrangere en stor samling på torget i Torino førstkommende lørdag.

I skrivende stund har over 10 000 italienere meldt sin ankomst. Grunnen er utrolig nok for å synge «Rosenborg-sangen».

- Det er jo bare en liten sang som egentlig var ment som en intim greie for laget. Nå har det tatt helt av og det er veldig artig. Men at tusenvis skal møtes i Torino å synge, er jo bare helt sykt, sier RBKs forsanger Mikael Dorsin til klubbens hjemmeside.

Verdsetter lidenskapen Sanangelantoni forteller til rbk.no at de ønsker å vise at de setter pris på Rosenborgs ektefølte glede ved fotballen.

- Vi er betatt av lidenskapen spillerne og fansen viser når sangen synges. Vi er lei alt bråket blant italienske supportere. Dette er måten å feire på, forklarer italierenen.

På lørdag vil det være supportere til stede fra flere ulike italienske lag, ikke bare Torinos sympatisører. Til felles har de en nyvunnen forkjærlighet for den norske seriemesteren.

Det gjør at Rosenborg også vil ha mange tusen italienske fans når de tar imot Lazio til Europa League-kamp på Lerkendal om to dager.

- Bortsett fra Lazio-supporterne vil alle andre i Italia heie på Rosenborg førstkommende torsdag, opplyser Sanangelantoni.

Går viralt I tillegg til de fanatiske italienerne, har blant andre utallige britiske fotballsupportere lagt sin elsk på RBK-feiringa.

På sosiale medier har flere og flere gjengitt videoene etter hvert som de har blitt delt, med tilhørende kommentarer som at norske spillere og fans virkelig vet hvordan man skal juble.

I Italia tar initiativtaker Sanangelantoni høyde for at ikke alle som har sagt ja til å komme faktisk dukker opp, men det blir utvilsomt spennende å se hvilke scener som utspiller seg i Torino førstkommende lørdag.