10 000 ledige billetter til VIF-Barcelona gjør at arrangøren senker prisene

Snart kommer Messi til Norge.

(Dagbladet): Barcelona er i full gang med årets sesongoppkjøring. Neste torsdag kommer det spanske stjernegalleriet til Oslo hvor de to dager senere møter Vålerenga på Ullevaal. 

Helt sikkert er det at den største stjernen av dem alle, Lionel Messi, setter seg på flyet til Norge. I går møtte den lille argentineren pressen for første gang under oppkjøringen.

- Jeg håper virkelig vi kan oppnå alle våre mål denne sesongen, lød Messis oppskriftmessige åpningsreplikk. 

For fjorårssesongen ble en liten nedtur for ellers så seiersvante katalanere. Med gullet i La Liga som eneste trofebevis, og et ydmykende nederlag for Bayern München i Champions League, lengter Barcelona igjen etter suksess på alle fronter.

Fantastiske Neymar
I sommer har den spanske seriemesteren forsterket laget med vidunderbarnet Neymar. Brasilaneren briljerte under sommerens prøve-VM, men flere har stilt spørsmål ved hvor godt unggutten vil takle overgangen til europeisk fotball, og om samarbeidet med Messi vil fungere. 

Selv tror ikke verdens beste fotballspiller de fire siste årene at den nye stjernerelasjonen vil by på problemer. 

- Neymar er en fantastisk spiller. Han kommer til et stjernepreget lag, og jeg tror ikke han vil ha problemer med å tilpasse seg og levere like bra på banen som han har gjort frem til nå. 

- Jeg tror ikke vi vil få noen problemer med han. Jeg kjenner ikke Neymar veldig godt, men han virker som en grei gutt. 

Om Neymar kommer til Oslo, er foreløpig ikke kjent. Men ved siden av Messi, er stjerner som Javier Mascherano, Carles Puyol og Alexis Sanchez alle ventet til Norge.

Norgesprogrammet klart
Under sitt tre dager lange Norgesopphold skal Barcelona gjennomføre fire treninger før selve treningskampen på landslagsarenaen. De ankommer med fly fra München neste torsdag og vil samme dag gjennomføre sin første økt i Norge. Den vil foregå på Bislett stadion.

På fredagens program står to økter, en på Ullevaal og en på Bislett.

- Vi håper at treningen på Ullevaal vil være åpen for publikum og presse, men vi har ikke fått endelig klarsignal fra Barcelona, sier markedssjef i Vålerenga, Sjur Mørk. 

På kampdagen gjør de unna en formiddagsøkt på Bislett før kampen senere på kvelden. Barcelona forlater Norge umiddelbart etter kampen.  

Vil fylle stadion Mørk forteller om en jevn økning i billettsalget, men det er bare solgt rundt 15 000 billetter så langt. Den billigste billetten i svingen på Ullevaal stadion koster 727 kroner, mens den billigste billetten på langsiden koster 832 kroner, både for barn og voksne.

 Nå har Vålerenga laget et eget lagtilbud, med en pakkepris på 3000 kroner for 15 billetter. Det tilbudet gjelder både for Barcelona-kampen, men også til Liverpool-kampen 7. august. 

- Vi har solgt rundt 15 000 billetter til Barcelona-kampen til nå. Jeg håper på fullsatt Ullevaal. Vi har en liten jobb å gjøre de neste dagene, men med så store navn på besøk, bør det bli fullt. 

- Disse pakkeprisene dere nå har lagt ut, er det fordi dere er redd for å ikke få fylt stadion?

- Vi er vel ikke redd, men det er mange fotballinteresserte ungdom i byen, og vi ønsker å gå ut med et godt tilbud til dem som er her. Blant annet for å få fylt stadion, men også for å gi de en sjelden opplevelse ved at det kommer store stjerner hit, sier Mørk.

- Trodde dere billettene skulle bli solgt raskere?

- Det er vanskelig å si. Det er veldig forskjellig fra år til år. Noen år går det fort, andre saktere. Men ideelt sett så hadde jeg håpet at det skulle gå fortere enn det har gjort ja, sier Mørk.