Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

10 000 østtyskere var dopet

BONN (NTB-Reuter): Rundt 10 000 idrettsutøvere fra det tidligere Øst-Tyskland skal systematisk ha blitt dopet, ifølge det tyske magasinet Der Spiegel. Historikeren Giselher Spitzer har hatt tilgang til dokumenter med lister over utøvere, trenere og leger som var involvert i det statsstyrte programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østtyske trenere innrømmet for flere år siden at doping spilte en viktig rolle i 1970- og 1980-årene, da idrettsprestasjoner ble brukt til å fremme kommunismen. Nylige undersøkelser gjort av den tyske påtalemyndigheten har brakt problematikken fram i lyset igjen.

Ifølge Spitzers undersøkelse var 600 utøvere fortsatt registert i dopingprogrammet i 1989, året da muren falt. Tidligere var opp til 2000 utøvere involvert hvert år. Dokumentene, som det ble antatt var ødelagt, inneholdt også opplysninger om hvor store doser hver enkelt utøver skulle ha.

Fire tidligere østtyske svøæmmetrenere og to idrettsleger er siktet de siste månedene for å ha gitt forbudte stoffer til mindreårige. Påtalemyndigheten har til sammen 90 saker mot trenere, leger og idrettsledere, og det er ventet at flere vil følge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!