- 10-15 medaljekandidater i forhold som dette

Alle de norske overlevde kvaliken i tåke og vind.

BESTE NORDMANN: Anders Jacobsen var best av de norske og 5. best i kvaliken. Foto. EIRIK H. URKE
BESTE NORDMANN: Anders Jacobsen var best av de norske og 5. best i kvaliken. Foto. EIRIK H. URKEVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det hadde nesten vært for galt om sola skinte over Holmenkollen i dag. Hopprenn i Oslo skal liksom gjennomføres i tåka.

Men tåke over Midstubakken til tross, guttas kvalifisering til morgendagens normalbakkerenn ble gjennomført som planlagt.

Og de norske gutta hadde ikke noen problemer med å kvalifisere seg.

Anders Jacobsen ble beste nordmann og han endte på 5. plass i kvaliken. De ti beste fra verdenscupen var forhåndskvalifisert, og deltok derfor ikke i det ordinære kvalikrennet.

Jacobsen landet på 100 meter og fikk 119 poeng.

- Det er bra skihopping. Det er verdens beste skihoppere som er her, og jeg henger bra med, men det mangler litt - den siste energien som jeg hadde på mange av hoppene i Vikersund, der jeg får brukt hoppkanten og utnyttet underlaget litt lengre, det gir de ekstra fem meterne nederst i bakken. Det må jeg prøve å finne igjen før i morgen, sier han.

- Du ristet litt på hodet etter landing der?

- Det er fordi jeg merker det med en gang, at jeg ikke får brukt hoppkanten godt. Det er enkle endringer som skal til, og det er bare det å være kald nok til å gjøre det, sier Jacobsen til Dagbladet.

Vanskelig vind
Japanske Daiko Ito var best i kvaliken, med 102 meter og 123,4 poeng. Anders Bardal endte på 10. plass, med 96,5 meter og 112,2 poeng.

- Jeg har litt å jobbe med, men det var greit å ta det i dag, sier Bardal.

13. PLASS: Johan Remen Evensen har hoppet lengst i verden, og han trives nok best i større bakker. Foto. EIRIK H. URKE
13. PLASS: Johan Remen Evensen har hoppet lengst i verden, og han trives nok best i større bakker. Foto. EIRIK H. URKE Vis mer

Johan Remen Evensen kvalifiserte seg inn med 97 meter og 111,3 poeng. Det holdt til 13. plass.

- Jeg har vist at jeg kan hoppe langt her også, så da er det bare å få ut det i morgen også. Målet i dag var å kvalifisere seg, så da får vi bare si «job well done», sier Remen Evensen.

- Det er små detaljer som skiller. I dag er det litt turbulent med vind, og du er avhengig av å treffe godt for å komme langt, så hvem som helst kan stikke av med seieren i forhold som i dag, sier han til Dagbladet.

Ikke bingo
Forhåndskvalifiserte Tom Hilde landet på 94,5 meter, etter et godt treningshopp på 104 meter, for en gangs skyld.

- Ja, det er uvant, men det er vel ikke noe dårlig tegn, fleiper Norges best plasserte i verdenscupen.

- Jeg har gjort det godt på trening før, og da går det som regel enda bedre i rennet. Men det er godt å få unna noen feil i kvalifiseringa også, sier Tom Hilde til Dagbladet.

- Jeg tror ikke det blir bingo, men jeg tror det kommer til å bli mange medaljekandidater. Kanskje 10-15, og jeg er nok en av dem, sier Anders Jacobsen.

96,5 METER: Her er Anders Bardal på vei nedover i tåka. Foto. EIRIK H. URKE
96,5 METER: Her er Anders Bardal på vei nedover i tåka. Foto. EIRIK H. URKE Vis mer