TIDENES YNGSTE: 10 år gamle Alzain Tareq sjarmerer alle i russiske Kazan. Foto: Martin Schutt / dpa / NTB Scanpix
TIDENES YNGSTE: 10 år gamle Alzain Tareq sjarmerer alle i russiske Kazan. Foto: Martin Schutt / dpa / NTB ScanpixVis mer

10 år gamle Alzain ble tidenes yngste debutant i svømme-VM

- Hun er det søteste jeg har sett.

(Dagbladet): Ti år gamle Alzain Tareq ble i går tidenes yngste debutant i svømme-VM gjennom tidene.

Den unge jenta som konkurrerer for Bahrain måtte se seg slått av alle de 63 andre deltakerne under 50 meter butterfly fredag, og klokket inn på tiden 41.13.

Møtte idolet sitt At hun havnet sist av alle gjorde ikke 10-åringen noe - som har som mål å kvalifisere seg til OL i Tokyo i 2020.

- Jeg var litt nervøs før jeg kom ut her. Jeg har aldri konkurrert foran så mange mennesker tidligere, fortalte Alzain Tareq til pressen etter løpet, skriver BBC.

Den unge jenta forteller at hun fikk lykkeønskninger fra sitt største idol før debuten, svenske Sarah Sjöström.

- Jeg snakket med henne og spurte om jeg kunne få lov å ta et bilde med henne. Og så ønsket hun meg lykke til, sa den svært unge VM-debutanten.

Sjarmerer alle Tiåringen tok nok pressen i Kazan med storm i går. Også hennes eldre konkurrenter har latt seg sjarmere av svømmeren, som har skotsk mor.

- Hun er det søteste jeg noen gang har sett. Hver gang jeg ser henne så gir hun meg sitt største smil, sier den amerikanske svømmestjernen Missy Franklin til BBC.

NERVØS: 10-åringer innrømmer at hun var nervøs før debuten i svømme-VM. Foto: Martin Schutt / dpa / NTB Scanpix
NERVØS: 10-åringer innrømmer at hun var nervøs før debuten i svømme-VM. Foto: Martin Schutt / dpa / NTB Scanpix Vis mer

Alzain Tareq virker til å være storfornøyd med å være på plass i VM i Russland med de store stjernene. Der må hun ofte svare for sin egen alder.

- De andre svømmerne er ofte overrasket og spør meg hvor gammel jeg er. Og så spør de: «Deltar du her!?», forteller den unge svømmeren.

- Jeg føler meg så heldig. Jeg vil se på og lære meg teknikken deres, og se på hvordan de svømmer, sier 10-åringen om å få være i VM med alle sin idoler.

I dag deltok tiåringen i 50 meter fri, men skal ha havnet langt bak vinneren - hvor vår egen Cecilie Johanessen ikke greide å ta seg til semifinale. Der satte 10-åringen ny personlig rekord, ifølge NTB, og endte på en 105. plass av 113 startende.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram