Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

10 av de mest bisarre skadene i fotballhistorien: Bit av colaboks i øyet, bitt av slange og taklet av hund

Det er ikke alle skadehistorier som er A4. Bare spør disse fotballspillerne. 

STRESSA: Milan Rapaic klarte å stikke boardingkortet i øyet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
STRESSA: Milan Rapaic klarte å stikke boardingkortet i øyet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Borussia Dortmund bekreftet denne uka at Mario Götze mister resten av sesongen på grunn av en stoffskiftesykdom. I den forbindelse har FourFourTwo sett på noen av de merkeligste skadene fotballspillere har pådratt seg.

1. Danset på seg skade

Da Valencia lot en skadet Adil Rami reise til gamleklubben Lille for å stille opp for veldedighet, forventet de nok at midtstopperen ville holde beina høyt. I stedet inntok 27-åringen scenen for å danse til superhiten Gangnam Style, noe som gjorde at han fikk en infeksjon i et sår og mistet tre kamper. «For en idiot», var det en supporter som treffende uttalte.

DANSELØVE: Adil Rami. Foto: AP Photo/Alberto Saiz/NTB Scanpix
DANSELØVE: Adil Rami. Foto: AP Photo/Alberto Saiz/NTB Scanpix Vis mer

2. Skadet av colaboks

Bekymring over den fysiske helsa, hjertekomplikasjoner og dratapp i øyet fra kloss hold - Jari Litmanens fikk ikke én kamp på de seks månedene han tilbrakte i Fulham i 2008. Den mest bisarre skaden var da Litmanen fikk en dratapp (åpningsmekanismen på en drikkeboks) i øyet.

- Han sto ved siden av Malmös sportsdirektør, som åpnet en cola og toppen traff Jari i øyet, sa daværende Fulham-sjef Roy Hodgson.

ØYESKADE: Jari Litmanen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
ØYESKADE: Jari Litmanen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix Vis mer

3. Overså advarsel og ble straffet

Året er 2006 og det er omkamp i FA-cupens fjerde runde mellom Everton og Chelsea når Toffees-keeper Richard Wright går ut på gressmatta for å varme opp. Han ignorerer et skilt som sier at han ikke må trene i målområdet, og ender opp med å tråkke på skiltet som står plasser i målet. Det fører til en forstuet ankel. Tre år seinere skadet Wright skulderen sin etter et fall fra loftet. Mellomnavnet hans er faktisk Closeau.

4. Tannpine ble pine for laget

Den brasilianske midtbanespilleren Ramalho hadde smerter i en tann, så han dro til tannlegen og svelgte pillen han fikk. Dessverre var det svært sterke saker han ble gitt, og en pille han egentlig skulle ført inn i kroppen andre veien. Han måtte tilbringe de neste tre dagene i senga.

5. Papir i øyet

Endeløse køer, toaletter fra tredje verden og kroppsvisitering - flyplasser kan være stressende på folk flest. Men akkurat hva som fikk den kroatiske spissen Milan Rapaic til å stikke seg selv i øyet med boardingkortet juli 1995 er umulig å si. Han mistet iallfall tre uker med sesongoppkjøring. Smart gjort.

6. Bitt av slange

Det er tydelig at flyplasser er skumle. Da spanske Deportivo La Coruna landet i Pamplona før et møte med Osasuna, var en 15 centimeter lang slange en del av velkomstkomiteen. Da backen Enrique Romero ville kikke litt nærmere på dyret, beit den lille slangen fingeren hans, og snart var hele armen dekket av utslett. Romero tilbrakte natta på sykehus og sluttet seg til troppen på flyplassen 24 timer seinere før hjemreisen. Klubben tapte også 2-3.

7. Karrièreslutt på grunn av hund

«God takling, god takling», sa kommentatoren med latter i stemmen da en hund stormet inn i Brentford-keeper Chic Brodie november 1970, under fjerdedivisjonskampen på Layer Road. Men skottens kne ble ødelagt, og han spilte aldri en profesjonell kamp siden. I stedet la han opp og ble taxisjåfør.

- Hunden var kanskje liten, men det var tilfeldigvis robust, sa offeret etterpå.

8. Morgenstund er tull i grunn

Vi har alle hatt problemer med å stå opp om morgenen, men i august 2007 maktet ikke Leroy Lita å komme seg opp av senga - bokstavelig talt. Angriperen traff en nerve i beinet da han skulle strekke ut, og mistet sesongens første tre kamper.

- Det er ikke en skade som bør bli latterliggjort. Leroy har det veldig vondt. Han kunne neste ikke gå i går, uttalte Reading-sjef Steve Coppell.

Det er fortsatt litt morsomt.

9. Kokende vann på pungen

Når du krangler med samboeren må du alltid sørge for at det ikke er varm veske i nærheten. Bare spør Argentinos Juniors-angriper Emilio Hernandez, som klarte å velte en kopp med kokene vann på sine edlere deler februar 2011 (seriøst, hvordan er det mulig?). Først to uker etterpå returnerte chileneren.

10. Feiring ble sorg

Etter to måneder uten seier, var Real Betis nærmest desperate etter å få smake på seierens sødme, da Numancia sto på motsatt banehalvdel april 2008. Så da talismanen Sergio Garcia scoret før det hadde gått ti minutter, så det veldig bra ut - helt fram til han tenkte det var smart å feire scoringen med å skli på knærne. I stedet for å skli på gresset, ble han sittende fast i underlaget og ødela samtidig flere leddbånd. Betis tapte fire av de seks påfølgende kampene som mannen med hestehale gikk glipp av, og rykket ned på dårligere målforskjell. Ups.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media