Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

10 friidrettsdopere tatt i fjor

- Testingen vil trappes opp, lover friidrettspresident.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fant ti positive dopingprøver i fjor. Forbundet hadde da gjennomført over 3000 prøver.

1426 prøver ble tatt i forbindelse med konkurranser. 92 av prøvrene ble tatt under forberedelser til konkurranser, mens 1759 tester ble tatt på trening eller helt utenom all konkurranseaktivitet.

Åtte av de ti prositive prøvene ble funnet etter tester tatt utenom konkurransene.

- Jeg er veldig stolt over at IAAF er i stand til å gjennomføre et prøveprogram som er blant de største i verdens når det gjelder tester utenom konkurranser. Dette er viktig, i og med at de fleste av de positive prøvene blir funnet i prøver tatt utenom konkurransene, sier IAAF-president Lamine Diack.

De to største stjernene som ble avslørt i 2007 var Susan Chepkemei fra Kenya og Ljubov Denisova fra Russland.

Chepkemei er allerede utestengt i ett år, mens Denisova fikk to års utestengelse.

Diack sier at IAAF allerede har begynt å sette fokus på OL i Beijing.

- Vi kommer til å trappe opp prøveprogrammet vårt i de fem månedene som gjenstår til OL, slik at vi kan få avslørt den minioriteten av utøverne våre som driver med doping, sier Diack.

TATT: Ljubov Denisova fra Russland var blant de ti friidrettsutøverne som ble tatt i fjor. Foto: LUCY PEMONI/AP/SCANPIX
TATT: Ljubov Denisova fra Russland var blant de ti friidrettsutøverne som ble tatt i fjor. Foto: LUCY PEMONI/AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media