10 grunner til å se damefotball

- Damefotball er gladfotball.

Røa og Marit Fiane Christensen tok The Double i fjor. Lørdag starter jakten på skalpen hennes.

Dagbladet har bedt profiler fra alle ti toppklubbene oppgi én grunn til at folk bør gå på damekamp denne sesongen.

Solveig Gulbrandsen

-  Profilene vi har i Toppserien, viser at fotballjenter ikke fortjener sitt maskuline stempel. Det er mange artige jenter i kvinnefotballen, og på Kolbotn legger vi vekt på å angripe og underholde.

Kolbotn

-  Dagbladet tipper dere på 1. plass?

-  Ser at en del har gjort det. Vi har stort sett samme lag, og er bedre trent. Med flaks og flyt er det godt mulig vi havner der.

Kristy Moore

 HÅRETE MÅL:  Som Røa-spiller er Marit Fiane Christensen (foran) den alle har som mål å slå. Fra venstre Bente Nordby (Asker), Kristy Moore (Fløya), Marie Knutsen (Kattem), Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Ane Stangeland (Klepp), Anne Hagen (Liungen), Randi Bjørkestrand (Sandviken), Maritha Kaufmann (Team Strømmen) og Gøril Kringen (Trondheims-Ørn). Foto: Arnt E. Folvik
HÅRETE MÅL: Som Røa-spiller er Marit Fiane Christensen (foran) den alle har som mål å slå. Fra venstre Bente Nordby (Asker), Kristy Moore (Fløya), Marie Knutsen (Kattem), Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Ane Stangeland (Klepp), Anne Hagen (Liungen), Randi Bjørkestrand (Sandviken), Maritha Kaufmann (Team Strømmen) og Gøril Kringen (Trondheims-Ørn). Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Ligaen er svært uforutsigbar. Det vil bli mange jevne og tette oppgjør. Jeg har spilt i Australia og England tidligere, og der var det ofte stor forskjell på topp og bunn. Slik blir det ikke i Norge i år.

Fløya

-  Dagbladet tipper dere på 2. plass?

-  Vi burde byttet plass med Kolbotn ... Kampen om toppen er helt åpen i år.

Gøril Kringen

-  Det er et mesterskapsår, og NRK kommer til å sende mer kvinnefotball enn noensinne. Dette vil øke interessen. I serien tror jeg det kommer til å bli masse, masse mål - som vanlig i kvinnefotball.

Trondheims-Ørn

-  Dagbladet tipper dere på 3. plass?

-  Jeg tror de dere har plassert i topp fire, blir topp fire. Men jeg er usikker på rekkefølgen. Håper Kolbotn og Ørn bytter plass.

Marit Fiane Christensen

-  Det er mange flotte damer å se på. Dette bør spesielt menn skjønne. For kommer det menn og ser på oss, hever vi oss enda noen hakk. Sånn har det alltid vært!

Røa

-  Dagbladet tipper dere på 4. plass?

-  Deres tabelltips er omtrent det samme som mitt. Jeg ville byttet Ørn og Fløya. Vi er ikke favoritter i år.

Bente Nordby

-  I Norge har vi veldig mange bra kvinnelige spillere. Serien har en fin miks av gamle og nye profiler, og flere lag har fått fram nye spillere som kommer til å markere seg, og det er et jevnt bra nivå.

Asker

-  Dagbladet tipper dere på 5. plass?

-  Det vil vi ikke være fornøyd med. Men det er en lang sesong, så vi får se. Tips er ikke så viktig for meg.

Maritha Kaufmann

-  Kommer du på damekamp, vil du få se mange mål. Du vil få se ekte entusiasme, stor vilje - og ikke minst glede. Rett og slett morsom fotball.

Team Strømmen

-  Dagbladet tipper dere på 6. plass?

-  Jeg håper Team Strømmen kommer litt høyere. Vi har havnet på sjette tre år på rad, og skal klatre i år.

Marie Knutsen

-  Vi i Kattem kommer til å satse på offensiv, underholdende fotball. Det kan vi sikkert bli straffet for når vi nå er i toppdivisjonen, men det får vi tåle. Alle lag har et ansvar for å underholde.

Kattem

-  Dagbladet tipper dere på 7. plass?

-  Jøss! Ingen andre har vært så positive på våre vegne. Målet er å berge plassen, men vi går for poeng i hver kamp.

Ane Stangeland

-  Damefotball er gladfotball. Den har utviklet seg, og den som tror det bare er langpasninger, har ikke fulgt med. Dessuten er det spennende å se i toppen, der er det mange som kan være med. Det er svært jevnt og åpent i medaljekampen.

Klepp

-  Dagbladet tipper dere på 8. plass?

-  Det var kanskje litt lavt? Jeg håper vi kommer høyere.

Randi Bjørkestrand

-  Nivået i kvinnefotballen heves fra år til år. Ikke minst er de dårligste lagene blitt bedre, og nivåforskjellen er jevnet ut. Dessuten er kvinnefotball god underholdning, hvor det scores mange mål.

Sandviken

-  Dagbladet tipper dere på 9. plass?

-  Jeg tror vi kommer høyere på tabellen. Faktisk tror jeg vi tar 7.-plassen.

Anne Hagen

-  Du bør komme og se fordi vi trenger folk som lager liv på kampene. Og kommer du, vil du få se fart, moro og mange mål. Og det ser ut til å bli en svært spennende sesong med tanke på medaljene.

Liungen

-  Dagbladet tipper dere på 10. plass?

-  Det overrasker meg slett ikke, Liungen er dømt nord og ned av alle. Men vi har tenkt å bevise at vi har noe å fare med.